21.02.2024
112 България

Университетски преподавател е арестуван за педофилия

Арестуваха за педофилия преподавател от Университета по архитектура в София. Задържането е станало снощи в столичния квартал „Младост 3“, съобщи България он еър.

Георги Иванов, 34-годишен преподавател в университета, води кореспонденция близо месец с фалшив профил на момиче, казва Ален Симеонов от гражданската инициатива „Ловци на педофили“. Мъжът се е опитвал да склони 13-годишно момиче към сексуални действия.

„Писа на наш женски профил, при което му беше казано, че кореспондира с момиче на 13 години. Очевидно той нямаше проблем с това и очакванията му от момичето бяха освен да правят секс, да бъдат гаджета и да изградят семейство“, разказва Ален.

Вчера си уговарят среща с подставено момиче, а веднага след това го залавят. На мястото пристигат и полицаи от столичното Седмо районно управление. „Той излъга самите полицаи за годините си, представи се за 31-годишен, а е на 34 години. В самия чат каза, че е инженер, на живо каза, че работи в офис в областта на икономиката. Оказа се преподавател в УАСГ“, заяви Ален.

От Университета по архитектура, строителство и геодезия потвърдиха, че мъжът работи отскоро като асистент в учебното заведение. Ако разследването покаже, че преподавателят е виновен, от ръководството на университета са категорични, че ще приложат закона с цялата му строгост.

От прокуратурата съобщиха, че е образувано досъдебно производство по случая. Мъжът е задържан за 72 часа.

„Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 34-годишен мъж, събирал информация за непълнолетно лице с цел извършване на блудствени действия. В периода от 20.12.2022 г. до 15.01.2023 г. в гр. София, чрез интернет сайт за запознанства и интернет приложение, обвиняемият Г.И. събирал информация за лице, ненавършило 18-годишна възраст , а именно момиче на 16 години, мислейки си че комуникира с 13-годишна девойка. Въпреки че тя му казала възрастта си, той продължавал, за да установи контакт с нея с цел извършване на блудствени действия и съвкупление“, се казва още в прессъобщението на прокуратурата.

Предстои да бъде внесено искане в Софийски районен съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 34-годишния мъж.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Съдиите от ВКС и ВАС не успяха да изберат съдия в Конституционния съд

Дани Тренчева

Шефът на НОИ: Половината пенсионери са получили по-ниска пенсия през януари

Дани Тренчева

Прогноза за времето 20 декември 2021

Дани Тренчева

Асена Сербезова: Не се налага въвеждане на противоепидемични мерки на национално ниво

КЕВР обсъжда цената на газа за септември

admin

МЗ: Само 7 области в страната остават в тъмночервената зона

Дани Тренчева

Leave a Comment