28.01.2023
Благоевград Пулсът на Югозапада

Ултрамаратон в Благоевград! Предизвикателството RATCU вече е тук

Община Благоевград, съвместно с „Blagoevgrad Running Club” организират, за първи път в града, маратонско предизвикателство „RATCU Blagoevgrad“. Събитието ще се проведе на 30 октомври /събота/, като стартът ще бъде даден в 10.00 часа пред кметството на село Еленово. Трасето е дълго 11.5 км и набира 490м денивелация в две изкачвания и спускания.

Повече информация относно маршрута може да намерите на следния линк: https://www.alltrails.com/explore/map/4997226853-f12ee97… .

Всеки участник трябва да се погрижи за своята храна, хидратация и зона за почивка на Старт/Финал. Целта на всеки бегач, който ще вземе участие в RATCU Blagoevgrad е да пробяга, колкото се може повече обиколки по кръговото трасе. Победителят от “RATCU Blagoevgrad” ще получи „Златен билет“ за участие в RATCU Кладница, както и Купа, осигурена от Община Благоевград.

RATCU Blagoevgrad е безплатно любителско събитие. Run Around The Clock ULTRA /RATCU/ е планинско ултра – бегаческо събитие от рода на „LAST MАN STANDING”. Вдъхновител на формата е небезизвестният Пирин Галов, който за първи път организира RATCU в Кладница през 2020г.

Повече подробности за маратона може да откриете в страницата на събитието във фейсбук. https://www.facebook.com/events/458218305271501/

Related posts

Апостол Апостолов: Честит празник, будители от всички сфери и поколения!

admin

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов с поздравителен адрес до хората с увреждания

Дани Тренчева

ЮЗДП взе участие в курс за оценители на ловни трофеи в системата на Международния съвет лова и опазване на дивеча (CIC)

admin

23-г. монголец пребит зверски в Благоевград, издирват нападателите

Родители подават масово декларации за онлайн обучение в Благоевград

Дани Тренчева

Нова актуализация на разписанието на автобусите между Симитли и кв. „Ораново“

Дани Тренчева

Leave a Comment