12.08.2022
Благоевград Пулсът на Югозапада

Ултрамаратон в Благоевград! Предизвикателството RATCU вече е тук

Община Благоевград, съвместно с „Blagoevgrad Running Club” организират, за първи път в града, маратонско предизвикателство „RATCU Blagoevgrad“. Събитието ще се проведе на 30 октомври /събота/, като стартът ще бъде даден в 10.00 часа пред кметството на село Еленово. Трасето е дълго 11.5 км и набира 490м денивелация в две изкачвания и спускания.

Повече информация относно маршрута може да намерите на следния линк: https://www.alltrails.com/explore/map/4997226853-f12ee97… .

Всеки участник трябва да се погрижи за своята храна, хидратация и зона за почивка на Старт/Финал. Целта на всеки бегач, който ще вземе участие в RATCU Blagoevgrad е да пробяга, колкото се може повече обиколки по кръговото трасе. Победителят от “RATCU Blagoevgrad” ще получи „Златен билет“ за участие в RATCU Кладница, както и Купа, осигурена от Община Благоевград.

RATCU Blagoevgrad е безплатно любителско събитие. Run Around The Clock ULTRA /RATCU/ е планинско ултра – бегаческо събитие от рода на „LAST MАN STANDING”. Вдъхновител на формата е небезизвестният Пирин Галов, който за първи път организира RATCU в Кладница през 2020г.

Повече подробности за маратона може да откриете в страницата на събитието във фейсбук. https://www.facebook.com/events/458218305271501/

Related posts

Ограничено е движението по главен път Е-79 между Симитли и Благоевград заради верижна катастрофа

admin

Контролната среща между „Септември“ (Симитли) и „Струмска слава“ (Радомир) се отлага

Дани Тренчева

Започва благотворителния футболен турнир в село Долно Осеново

admin

Община Симитли разкрива временен преброителен пункт

Дани Тренчева

Областният управител Валери Сарандев поиска да бъде освободен от поста

admin

Благотворителен празничен базар организират учениците и учителите на Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“ – село Долно Осеново

Дани Тренчева

Leave a Comment