29.05.2022
България

„Топлофикация“: До 100 лв сметки за октомври за над 70 % от потребителите

Сравнителната информация за произведената и подадена топлинна енергия показва близо два пъти повече консумация през октомври 2021 г. в сравнение със същия месец на миналата годината. Основен фактор за отчетената разлика е ранното започване на отоплителния сезон през тази година поради значително по-ниските температури за периода.

Тази година застудяването започна още в началото на октомври и парното беше пуснато 19 дни по-рано в сравнение с 2020 г., когато отоплителният сезон започна на 28 октомври. Повечето отопляеми дни през месеца и увеличението на цената на топлинната енергия с 20 % от 1 юли тази година, оказват влияние върху месечните сметки. Въпреки това предварителният анализ показва, че 73 на сто от битовите потребители ще получат фактура на стойност до 100 лв. За близо 17 % от абонатите стойността ще е между 100 и 150 лв. Едва около половин процент от сметките за месеца са на стойност над 300 лв., посочват от топлофикационното дружество.

Октомврийските сметки за парно вече са достъпни онлайн на toplo.bg., в партньорските мрежи и в центровете за обслужване на клиенти, съобщиха от „Топлофикация София“.

Related posts

Борисов, Арнаудова и Горанов обжалват задържането си

Христо Иванов: Няма промяна в позицията на ДБ за РС Македония

admin

Алибегов: Много ресторантьори спряха да проверяват за зелен сертификат

Дани Тренчева

Почитаме паметта на Свети пророк Захария

Дани Тренчева

Прогноза за времето 10 март 2022

Дани Тренчева

„Възраждане“ организира протест срещу зеления сертификат

Дани Тренчева

Leave a Comment