20.04.2024
България

„Топлофикация“: До 100 лв сметки за октомври за над 70 % от потребителите

Сравнителната информация за произведената и подадена топлинна енергия показва близо два пъти повече консумация през октомври 2021 г. в сравнение със същия месец на миналата годината. Основен фактор за отчетената разлика е ранното започване на отоплителния сезон през тази година поради значително по-ниските температури за периода.

Тази година застудяването започна още в началото на октомври и парното беше пуснато 19 дни по-рано в сравнение с 2020 г., когато отоплителният сезон започна на 28 октомври. Повечето отопляеми дни през месеца и увеличението на цената на топлинната енергия с 20 % от 1 юли тази година, оказват влияние върху месечните сметки. Въпреки това предварителният анализ показва, че 73 на сто от битовите потребители ще получат фактура на стойност до 100 лв. За близо 17 % от абонатите стойността ще е между 100 и 150 лв. Едва около половин процент от сметките за месеца са на стойност над 300 лв., посочват от топлофикационното дружество.

Октомврийските сметки за парно вече са достъпни онлайн на toplo.bg., в партньорските мрежи и в центровете за обслужване на клиенти, съобщиха от „Топлофикация София“.

Related posts

Рашков: Борисов да каже коя е Мата Хари и да я разпитаме

Дани Тренчева

Първи резултати от Преброяване 2021: Обявиха какво е населението на България

Дани Тренчева

Прокуратурата е осъдена да плати над 20 000 лева на Георги Свиленски от БСП

Северна Македония заличи български клубове

admin

Ограничения на автомагистрала „Тракия“, в посока Бургас

admin

Нинова: Решението на КСНС е достойна защита на българския национален интерес

Дани Тренчева

Leave a Comment