08.09.2024
112 България

Тежка катастрофа с един загинал на главен път Пловдив – Карлово

Тежка катастрофа затруднява движението на главен път Пловдив – Карлово, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Пловдив. Движението временно се насочва по обходни маршрути.

Около 10.40 часа днес е получен сигнал за челен сблъсък между кола и товарен автомобил в участъка между селата Граф Игнатиево и Труд. По първоначални данни „БМВ“ с хърватска регистрация навлязло в насрещната лента и се блъснало челно в товарен автомобил „Щаер“. С колата се придвижвали трима мъже, чужди граждани. На място загинал пътник на 40 години. По-сериозно е пострадал друг пътник, на 26 години, а медицинска помощ е оказана на водача, на същата възраст. Местопроизшествието е запазено и се извършва оглед за изясняване на причините за катастрофата.

До приключване на работата е създадена временна организация на движението. В посока Пловдив автомобилите се отклоняват през с. Царимир, а пътуващите към Карлово ще преминават през с. Строево.

На пътя Пловдив-Карлово са регистрирани най-много пътни произшествия. Той има особености – двупосочен е, дълъг, с изключително натоварване през цялата година, преминават както леки, така и тежкотоварни автомобили, има участъци с голям брой криви и остри завои, които са предпоставка за катастрофи, посочи Йордан Милушев, началник на сектор „Пътна полиция“ в областния град. По думите му е обнадеждаващо, че Агенция „Пътна инфраструктура“ е обявила обществена поръчка за проектиране на изцяло нов път, който ще увеличи платната и ще станат по две в посока. Тази година при 13 тежки катастрофи на пътя Пловдив-Карлово са загинали 8 души, а са ранени 23.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Митнически служители на „Капитан Андреево“ задържаха контрабандни цигари

admin

Завърши ремонтът на Прохода на Републиката

Дани Тренчева

Недекларирани 210 000 евро откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

Дани Тренчева

Автомобил падна в пропаст край Симитли, 40 годишен загина

admin

Прогноза за времето

admin

Ясен е един от вицепремиерите в бъдещия проектокабинет

Дани Тренчева

Leave a Comment