27.07.2024
112 България

Тежка катастрофа с един загинал на главен път Пловдив – Карлово

Тежка катастрофа затруднява движението на главен път Пловдив – Карлово, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Пловдив. Движението временно се насочва по обходни маршрути.

Около 10.40 часа днес е получен сигнал за челен сблъсък между кола и товарен автомобил в участъка между селата Граф Игнатиево и Труд. По първоначални данни „БМВ“ с хърватска регистрация навлязло в насрещната лента и се блъснало челно в товарен автомобил „Щаер“. С колата се придвижвали трима мъже, чужди граждани. На място загинал пътник на 40 години. По-сериозно е пострадал друг пътник, на 26 години, а медицинска помощ е оказана на водача, на същата възраст. Местопроизшествието е запазено и се извършва оглед за изясняване на причините за катастрофата.

До приключване на работата е създадена временна организация на движението. В посока Пловдив автомобилите се отклоняват през с. Царимир, а пътуващите към Карлово ще преминават през с. Строево.

На пътя Пловдив-Карлово са регистрирани най-много пътни произшествия. Той има особености – двупосочен е, дълъг, с изключително натоварване през цялата година, преминават както леки, така и тежкотоварни автомобили, има участъци с голям брой криви и остри завои, които са предпоставка за катастрофи, посочи Йордан Милушев, началник на сектор „Пътна полиция“ в областния град. По думите му е обнадеждаващо, че Агенция „Пътна инфраструктура“ е обявила обществена поръчка за проектиране на изцяло нов път, който ще увеличи платната и ще станат по две в посока. Тази година при 13 тежки катастрофи на пътя Пловдив-Карлово са загинали 8 души, а са ранени 23.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Зверска катастрофа с двама загинали край Шумен

admin

Влезе в сила изискването за зелен сертификат

Дани Тренчева

Бус се вряза във витрина на магазин в Гоце Делчев

Дани Тренчева

Охранител в заведение удари клиент, той е с опасност за живота

admin

Андрей Гюров: Продължаваме със своя план

Смениха ръководството на „Булгаргаз“

admin

Leave a Comment