17.01.2022
Благоевград Култура и изкуство Пулсът на Югозапада

„Стърготини живот“ от литературното ренде на нашия съгражданин Валери Георгиев

На 12.10.2021 г. (вторник) от 18.00 часа в зала „22 септември“ в Благоевград ще бъде представена новата книга на Валери Георгиев „Стърготини живот“.

Валери Георгиев, който се подписва като Валери ге Оргиев е автор на разкази, есета, басни, епиграми, пословици, поговорки и други текстове. Първите му публикации в различни български вестници и издания са от 1989 година. Има издадени и две детски книжки. През 2019 г. от печат излиза книгата му „17 бесни басни и други съкрушителни четива“, в която той смело експериментира, създавайки нетрадиционни образци басни; доразвива с оригинален прочит пословици и поговорки; опитва се да популяризира обявата и каламбура като нови жанрове.

„Стърготини живот“ е поредното литературно начинание на Валери ге Оргиев, който се впуска в ново приключение, скачайки смело в дълбоките води на  белетристиката. Неговите разкази и есета, преминали кротко през рендето на опустошителното ни съвремие, поръсват с отрезвителни стърготини посърналия и жаден за щастие живот.

Заповядайте на представянето на книгата!

Събитието се организира със съдействието на Община Благоевград.

Related posts

Честваме Св. преподобни Патапий Египетски, чудотворец

Дани Тренчева

Nasdaq Drops More Than 1% as Intel and Twitter Worse Lead Tech Rout

admin

Housing Finance Director, Mel Watt, Investigated for Sexual Harassment

admin

Възможни са прекъсвания на електрозахранването в град Симитли и селата Крупник и Полето на 30 ноември

Дани Тренчева

В истински празник се превърна коледното тържество на Дневен център за деца и младежи с увреждания „Слънчев ден“ – град Симитли

Дани Тренчева

Доставиха машините за симулативно гласуване в Благоевград, стартира разяснителна кампания в града и малките населени места

Дани Тренчева

Leave a Comment