29.11.2022
Благоевград Култура и изкуство Пулсът на Югозапада

„Стърготини живот“ от литературното ренде на нашия съгражданин Валери Георгиев

На 12.10.2021 г. (вторник) от 18.00 часа в зала „22 септември“ в Благоевград ще бъде представена новата книга на Валери Георгиев „Стърготини живот“.

Валери Георгиев, който се подписва като Валери ге Оргиев е автор на разкази, есета, басни, епиграми, пословици, поговорки и други текстове. Първите му публикации в различни български вестници и издания са от 1989 година. Има издадени и две детски книжки. През 2019 г. от печат излиза книгата му „17 бесни басни и други съкрушителни четива“, в която той смело експериментира, създавайки нетрадиционни образци басни; доразвива с оригинален прочит пословици и поговорки; опитва се да популяризира обявата и каламбура като нови жанрове.

„Стърготини живот“ е поредното литературно начинание на Валери ге Оргиев, който се впуска в ново приключение, скачайки смело в дълбоките води на  белетристиката. Неговите разкази и есета, преминали кротко през рендето на опустошителното ни съвремие, поръсват с отрезвителни стърготини посърналия и жаден за щастие живот.

Заповядайте на представянето на книгата!

Събитието се организира със съдействието на Община Благоевград.

Related posts

БСП съветничката Г. Янчева оглави Инспекцията по труда в Благоевград

Кметът Илко Стоянов свиква индивидуални срещи с кметове и кметски наместници с цел решаване на проблемите по селата

Дани Тренчева

Откраднаха пари от офис на фирма в Благоевград

Дани Тренчева

Община Благоевград възражда фестивалния туризъм! По предложение на кмета Илко Стоянов бе създадено дружество „Арт стейдж енд фест“

Дани Тренчева

Декември идва, пълен с празници: Вижте кои са те и какво се прави на тях

admin

Опасност от падащи камъни по пътищата в Благоевградска област

Дани Тренчева

Leave a Comment