20.04.2024
Благоевград Култура и изкуство Пулсът на Югозапада

„Стърготини живот“ от литературното ренде на нашия съгражданин Валери Георгиев

На 12.10.2021 г. (вторник) от 18.00 часа в зала „22 септември“ в Благоевград ще бъде представена новата книга на Валери Георгиев „Стърготини живот“.

Валери Георгиев, който се подписва като Валери ге Оргиев е автор на разкази, есета, басни, епиграми, пословици, поговорки и други текстове. Първите му публикации в различни български вестници и издания са от 1989 година. Има издадени и две детски книжки. През 2019 г. от печат излиза книгата му „17 бесни басни и други съкрушителни четива“, в която той смело експериментира, създавайки нетрадиционни образци басни; доразвива с оригинален прочит пословици и поговорки; опитва се да популяризира обявата и каламбура като нови жанрове.

„Стърготини живот“ е поредното литературно начинание на Валери ге Оргиев, който се впуска в ново приключение, скачайки смело в дълбоките води на  белетристиката. Неговите разкази и есета, преминали кротко през рендето на опустошителното ни съвремие, поръсват с отрезвителни стърготини посърналия и жаден за щастие живот.

Заповядайте на представянето на книгата!

Събитието се организира със съдействието на Община Благоевград.

Related posts

Специализирана акция в Благоевград тази нощ

admin

Фотоизложба и концерт – част от програмата в третия ден на Националния студентски фестивал на изкуствата в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Дани Тренчева

Как една обикновена саксия бе „превърната в известна телевизионна водеща“?

Дани Тренчева

Учениците в община Сандански преминават към онлайн обучение

Дани Тренчева

Учениците от 5 клас на Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“ пожелаха весели празници на всички чрез инициативата „Направи това“

Дани Тренчева

Старт на зимния сезон в Банско и Пампорово

Дани Тренчева

Leave a Comment