14.04.2024
България

Студентите празнуват 8 декември

Студентите празнуват днес! В началото празникът е бил отбелязван на 25 ноември от Софийския университет в деня на Св. Климент Охридски.

През годините обаче 8-ми декември се превръща в празник не само на студентите в Софийския университет, а на всички кандидат-висшисти. По традиция това е неучебен ден.

Тази година, за да празнуват, освен с добро настроение и джобни, студентите трябва да разполагат и със зелени сертификати.

В интернет вече се появи информация, че много от студентите ще търсят алтернативен вариант, като си купят „временен” сертификат от техни познати, които притежават такъв.

„Имаме много заявки за довечера. Работим при определени ограничения заради зеления сертификат. Всяка вечер очакваме проверки от РЗИ. Съветвам хората да не се опитват да лъжат, защото сверяваме имената от документа с тези от личната карта” разказа в ефира на „Здравей, България” Мартин Михайлов, собственик на заведение в София.

В Банско механи, заведения и ресторанти още снощи се напълниха със студенти. На места обаче се оказа, че младежите могат да влизат и с чужд сертификат, без никой да разбере за това.

„Честно казано, не ми поискаха никакъв документ, освен сертификата. Тоест, нямаше как да докажа дали е мой”, сподели студентка.

Купонът за голяма част от студентите в Банско тази година ще продължи точно 48 ч., защото точно толкова важи валидността на антигенния тест.

Източник: NOVA

Related posts

Тежка техника и автомобили затвориха пътища и кръстовища в страната

Над 100 000 чужди туристи са били у нас около Великден

admin

167 нови случаи на КОВИД-19 в страната през последното денонощие

admin

Позицията на България към преговорния процес с Република Северна Македония се запазва, заяви премиерът Кирил Петков

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 7 февруари 2022

Дани Тренчева

Честита Баба Марта!

admin

Leave a Comment