19.08.2022
България

Студентите празнуват 8 декември

Студентите празнуват днес! В началото празникът е бил отбелязван на 25 ноември от Софийския университет в деня на Св. Климент Охридски.

През годините обаче 8-ми декември се превръща в празник не само на студентите в Софийския университет, а на всички кандидат-висшисти. По традиция това е неучебен ден.

Тази година, за да празнуват, освен с добро настроение и джобни, студентите трябва да разполагат и със зелени сертификати.

В интернет вече се появи информация, че много от студентите ще търсят алтернативен вариант, като си купят „временен” сертификат от техни познати, които притежават такъв.

„Имаме много заявки за довечера. Работим при определени ограничения заради зеления сертификат. Всяка вечер очакваме проверки от РЗИ. Съветвам хората да не се опитват да лъжат, защото сверяваме имената от документа с тези от личната карта” разказа в ефира на „Здравей, България” Мартин Михайлов, собственик на заведение в София.

В Банско механи, заведения и ресторанти още снощи се напълниха със студенти. На места обаче се оказа, че младежите могат да влизат и с чужд сертификат, без никой да разбере за това.

„Честно казано, не ми поискаха никакъв документ, освен сертификата. Тоест, нямаше как да докажа дали е мой”, сподели студентка.

Купонът за голяма част от студентите в Банско тази година ще продължи точно 48 ч., защото точно толкова важи валидността на антигенния тест.

Източник: NOVA

Related posts

Арести заради АМ „Хемус“: Сред задържаните са управител на строителна фирма и служител

Дани Тренчева

КНСБ подкрепи зелените сертификати за работещите

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 20 декември 2021

Дани Тренчева

Ивайло Мирчев: Планът за приемане на еврото влиза в Министерския съвет

admin

Отпускат още средства за бизнеса заради високите цени на тока

Дани Тренчева

„Топлофикация“: До 100 лв сметки за октомври за над 70 % от потребителите

Дани Тренчева

Leave a Comment