23.02.2024
Благоевград България Пулсът на Югозапада

Спецоперация в четири области на страната

Приключи спецоперация за противодействие на данъчните измами в четири области на страната, съобщиха от МВР. Проверени са общо 54 търговски обекта в зеленчукови борси на територията на областите Благоевград, Пловдив, София и Стара Загора.

Действията на МВР, съвместно с Националната агенция за приходите и Агенцията по безопасност на храните започнаха на 16 март. При акцията е извършена проверка на 103 души и 76 превозни средства. Съставени са 14 акта за установени административни нарушения, 28 констативни и девет предупредителни протокола, а от служители на Пътна полиция са издадени 10 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Органите на реда са установили и два нерегламентирани склада за плодове и зеленчуци. Предприети са стъпки за възбрана на търговска дейност на установените в тях количества, пристъпено е и към запечатването на пет обекта.

БТА припомня, че освен тази операция, в последните две седмици от МВР провеждат активни действия в различни райони на страната по линия на противодействие на битовата престъпност, безопасността на пътя и нарушения, свързани с изборното законодателство.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

1827 са новите случаи на коронавирус у нас

Дани Тренчева

Тома Биков: Анастас Герджиков е отчетлива алтернатива на Румен Радев

Дани Тренчева

Обвиниха за измама задържания за незаконните погребения

Президентът на Румъния е на официално посещение в България

admin

Епидемия от грип ни застига през декември

admin

Бившият шеф на КАТ-Благоевград влиза в съда за подкуп, имотна облага и незаконно оръжие

admin

Leave a Comment