06.10.2022
Благоевград Пулсът на Югозапада

Софиянец оглавява „Охранителен отдел” в ОД на МВР – Благоевград

Висш полицай от София ще оглави отдел „Охранителна полиция“ в ОД на МВР – Благоевград. Упорито се говори, че за поста е предложен комисар Венелин Станков. Шефското място е вакантно от 4 месеца, след като новият директор на ОД на МВР – Благоевград ст. комисар Георги Кандев при сформирането на екипа си освободи предишните двама заместници – Димитър Кръстев на „Криминален отдел“ и Антон Доклев на „Охранителен отдел“, които изпрати в РУ – Петрич и РУ – Банско. Наскоро Димитър Кръстев се премести и започна работа като разузнавач в столично полицейско управление.

Спряганият за шеф комисар Венелин Станков е с дългогодишен професионален опит, бил е началник на 2 РПУ в СДВР и зам. началник на 7-мо РПУ в СДВР.  Кадровите въртележки в полицията са често срещано явление, особено при смяна на политическата власт, затова и шефските места са най-ветровитите. През последните 10 години в ОД на МВР – Благоевград се смениха 6-има директори, като се започне от „ерата” на Георги Костов, след това Васил Митов, настоящ директор на РД „Гранична полиция” – Кюстендил, Христо Разсолков, Росен Танушев, Николай Хаджиев, Дойчин Дойчинов, а сега Георги Кандев, бивш началник сектор „Хулиганство, екстремизъм и спортни мероприятия“ в ГДНП.

Източник: struma.bg

Related posts

Пожар е горял в къща в отдалечена махала на село Полена, общ. Симитли, няма пострадали

Дани Тренчева

Интересна и разнообразна коледно – новогодишна програма е подготвила община Симитли за предстоящите празници

Дани Тренчева

Общината в Белица ще съдейства за укрепване на къщата, в която се заби камион

Дани Тренчева

На 3, 6 и 12 септември в пиковите часове се спира движението на камионите над 12 т на път I-1 Благоевград – Кресна и в участъци от АМ „Тракия“, АМ „Хемус“

admin

Над 120 хил. души в област Благоевград вече са ваксинирани срещу COVID – 19

Дани Тренчева

Любомир Янев за втори път изважда Богоявленския кръст от водите на река Струма в Симитли

Дани Тренчева

Leave a Comment