20.06.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Собственикът на Пирин (Благоевград) Пол Белогур продава клуба

Собственикът на Пирин (Благоевград) Пол Белогур продава клуба, пише “Тема Спорт”. Бизнесменът е извадил “орлетата” на тезгяха и очаква конкретни предложения. В края на миналата година медиите в Турция разкриха, че Белогур е бил в югоизточната ни съседка за среща с местен инвеститор. Двете страни са водили конструктивни преговори, които обаче не са приключили положително за Пирин. Причината не е била толкова цената, която босът на благоевградчани е поставил, а това, което бъдещият нов собственик би получил насреща.

Според запознати бизнесменът е искал за клуба 4,5 млн. долара. Срещу тази сума обаче реално бъдещият инвеститор придобивал само отбора и клубния автобус. Както е известно, стадион “Христо Ботев” е общинска собственост, както и базата.

Наскоро президентът Станислав Манолев отрече, че в тима е имало стачка заради забавени плащания. Той обаче призна, че има такива, но сумата не е сериозна и състезателите не са вдигали “бунтове”, заради това. Пирин загуби с 0:2 гостуването си на Славия на старта на пролетния дял. В неделя “орлетата” приемат Левски, като се надяват на сериозно фенско присъствие с оглед очертаващото се хубаво време и съперника.

Пол Белогур взе Пирин през лятото на 2019 година и го върна в елита, като в началото имаше сериозен ентусиазъм и стабилно финансиране. Нещо, което с времето намаля. На първата тренировка за годината, в началото на януари, от клуба обявиха, че не се очаква нов собственик, но въпреки това благоевградчани отиват на тезгяха. А дали ще се намери купувач – предстои да видим…

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Представят проект „Прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени“, в който община Симитли е партньор

Дани Тренчева

Мъж от Петрич е арестуван за потрошен лек автомобил „Фолксваген Голф“

admin

Пътят Полето – Брежани е част от Републиканската пътна мрежа и за него отговаря Агенция „Пътна инфраструктура“

Дани Тренчева

Димитър Докузов с няколко златни медала и купа за най – добро постижение от V-тия плувен турнир „Пирин – Благоевград“

Дани Тренчева

Община Симитли организира благотворителен футболен турнир в помощ на Венци Венциславов

admin

МВР и НАП влязоха в АПИ

Дани Тренчева

Leave a Comment