29.03.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Пирин с рекордни приходи! На път е да се самоиздържа

Благоевградският Пирин постоянно увеличава приходите си в последните 4 сезона, като за миналата кампания те са достигнали до размер от 924 хиляди лева. През този сезон обаче те ще са доста по-високи заради участието на клуба в Първа лига. Кампанията още не е свършила и тепърва ще се тегли чертата за нея, но още отсега е ясно, че те ще са рекордни в историята на орлетата. А от клуба обявиха пред „Тема Спорт“, че Пирин е на път да започне да се самоиздържа. Такава е и целта на собственика Пол Белогур. В момента той държи 75% от акциите на зелено-белите, а останалите 25 % са в общината. На името на бизнесмена са точно 199 650 акции. Интересното е, че в навечерието на празненствата по случай 100-годишнината на клуба Пирин има идея да започне да продава акции.

В момента орлетата са пуснали анкета на специална платформа – shares.fcpirin.com, и правят социологическо изследване сред хората от града и региона колко човека биха се сдобили с акции на клуба. Една ще се търгува по 35 лева.

„Искаме всеки, който се интересува от Пирин, да може да стане собственик. Целта на анкетата е да покаже колко хора искат да са част от клуба и да са част от процеса по взимане на решения – кой да е в борд на директорите и да управлява Пирин“, съобщават от клуба.

Орлетата обещават пълна прозрачност от финансов аспект – откъде идват приходите, кои са основните разходи. Така ще бъдат и по-надежден партньор за евентуални нови спонсори. Целта е след бреме бъдещите акционери дори да могат да си разделят дивидент при преизпълнение на приходната част и тя надхвърля разходната.

Задачата пред клуба си остава както и досега – производство на местни футболисти – от града и региона, които да са в първия отбор, а след това те да бъдат трансферирани. През годините Пирин е бил добър именно в това – налагане на играчи, които след това правят добра кариера в по-големи клубове.

„Искаме да създадем армия от емисари, които искат клубът да е финансово стабилен“, обявяват благоевградчани. И отбелязват, че в последната година са оптимизирали харчовете и на това се дължат отличните финансови резултати.

Днес в 19:00 часа в клуб GOA в Благоевград собственикът на орлетата Пол Белогур ще се срещне с фенове на тима. На сбирката ще бъде обсъждано как привържениците ще могат да се сдобият с акции.

Related posts

Вандалски акт, унищожил чешмичката на пазара в Симитли, разгневи социалните мрежи

Дани Тренчева

В Благоевград откриват почетно консулство на Сърбия

admin

Кметът Апостолов: Ще извадя „Септември“ (Симитли) от „Б“ група, ако тенденциозното и най – вече безобразно съдийство срещу нас, продължи

Утре в Благоевград пристигат бюлетините за предстоящите в неделя избори

Дани Тренчева

Старшата възраст на „Септември“ (Симитли) с победа над „Ботев 57“ (София)

Дани Тренчева

Учители и ученици от училището в село Долно Осеново с поредица от инициативи за Световния ден на розовата фланелка

Дани Тренчева

Leave a Comment