05.10.2022
Пулсът на Югозапада Разлог

Служели на МВР охраняват сградата на Държавно горско стопанство в Разлог

Причината е стълпотворение на жители на квартал „Нов път“ в Разлог. Протестиращите граждани искат предоставяне на позволителни за добив на дърва за огрев без ограничения. Според някои от събралите се, те имат по едно вече получено позволително за определено количество, но исканията им са за още, тъй като това, което са добили не e достатъчно. По-рано днес ходили до Предел, за да добиват още дърва, но без позволителни горските служители са ги изгонили, предава БНР.


Сред събралите се имаше и такива, които коментират, че не искат да пренасят дърва контрабандно, защото рискуват да им конфискуват превозното средство. Не е тайна, че мнозина преподават получените чрез позволително за добив дърва на цени в пъти по-високи от тези, които се предлагат от горското стопанства.

 
Служители на РУ на МВР контролираха за недопускане на нарушаване на обществения ред и сигурност около сградата на ДГС – Разлог. Представители на горското стопанство бяха категорични, че позволителни ще се издават само по едно на семейство и ще се осъществява още по-строг контрол срещу контрабанда и други незаконни дейности. Дърва, получени с позволително, което не отговаря на условията, ще бъдат подложени на конфискация.

Related posts

Димитър Докузов с отлично представяне на плувния турнир „Гладиатор“ и нови четири медала

Дани Тренчева

Кредит от 1,5 млн. лева за текущите нужди на СБАЛО „Св. Мина“ иска кметът на Община Благоевград Илко Стоянов

admin

Президентът Румен Радев в Благоевград по повод 5-и Октомври

admin

Дежурни екипи почистваха пътните артерии в Благоевград

Дани Тренчева

Коледното настроение в Детска градина „Радост“ започна!

Дани Тренчева

Стартира традиционният конкурс за ученици от 6 до 19 години по превенция на наркоманиите за учебната 2021-2022 година в Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment