07.12.2023
Пулсът на Югозапада Разлог

Служели на МВР охраняват сградата на Държавно горско стопанство в Разлог

Причината е стълпотворение на жители на квартал „Нов път“ в Разлог. Протестиращите граждани искат предоставяне на позволителни за добив на дърва за огрев без ограничения. Според някои от събралите се, те имат по едно вече получено позволително за определено количество, но исканията им са за още, тъй като това, което са добили не e достатъчно. По-рано днес ходили до Предел, за да добиват още дърва, но без позволителни горските служители са ги изгонили, предава БНР.


Сред събралите се имаше и такива, които коментират, че не искат да пренасят дърва контрабандно, защото рискуват да им конфискуват превозното средство. Не е тайна, че мнозина преподават получените чрез позволително за добив дърва на цени в пъти по-високи от тези, които се предлагат от горското стопанства.

 
Служители на РУ на МВР контролираха за недопускане на нарушаване на обществения ред и сигурност около сградата на ДГС – Разлог. Представители на горското стопанство бяха категорични, че позволителни ще се издават само по едно на семейство и ще се осъществява още по-строг контрол срещу контрабанда и други незаконни дейности. Дърва, получени с позволително, което не отговаря на условията, ще бъдат подложени на конфискация.

Related posts

Кметът на Благоевград Илко Стоянов, посредством инструментът ДПС прокара кредитът за 17 400 000лева

admin

Коледни ваучери за украинците в Благоевград

admin

Коледарчетата от филиал „Ян Бибиян“ на Детска градина „Радост“ орисаха с добро община Симитли

Дани Тренчева

Митнически служители задържаха 17 кг марихуана в автомобил на МП Гюешево

Дани Тренчева

„Септември“ (Симитли) и „Литекс“ играят в събота

admin

Кметът Апостол Апостолов: Честита Баба Марта и Честит ден на самодееца!

Дани Тренчева

Leave a Comment