17.06.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

След спешна среща между кмета Апостолов и кмета Топузов: Симитли се обединява в помощ на семейството от село Полена, чиито дом изгоря

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов и кметът на село Полена Веселин Топузов проведоха спешна среща във връзка с пожара, който възникна тази сутрин в къща, намираща се в махала Добрин в селото. За щастие при инцидента няма пострадали хора, но са нанесени сериозни материални щети по дома на възрастната двойка, която живее в къщата.

По време на разговорите между кмета Апостолов и кмета Топузов е взето решение да се окаже пълно съдействие на пострадалото семейство. Това ще се случи чрез благотворителна акция и с финансово съдействие от община Симитли.

Припомняме, че през вчерашния ден Ви съобщихме, че ръководството, треньорите и футболистите на „Септември“ (Симитли) стартират дарителска кампания в помощ на детето на Стойко Сакалиев. Малко по – късно стана ясно, че средствата, които са необходими за лечението на младата дама са събрани и няма нужда от повече дарения. 

В тази връзка и с цел да се окаже помощ и съдействие на пострадалото семейство от село Полена, благотворителната акция в община Симитли няма да бъде отменена, а ще бъде пренасочена.

Това означава, че повреме на контролните срещи на „Септември“ (Симитли) в сряда и в събота ще бъдат поставени кутии за дарения, в които всеки ще може да отдели сума, избрана от него, за да подпомогне пострадалите. Кутии ще има още в TAB/BAC и в село Полена.

Община Симитли и кметство Полена също ще окажат финансова подкрепа на пострадалото семейство, за да може в най – кратки срокове да бъде извършен ремонт на къщата, по която има сериозни материални щети, нанесени от пожара.

Добрата новина е, че при инцидента мъжът и жената, живеещи в къщата, не са пострадали. Осигурено е място, където да бъдат настанени до приключване на ремонтните дейности по тяхната къща.

Related posts

Двама задържани за шофиране след употреба на алкохол в Югозапада

Община Благоевград обявява еднодневен траур за загиналите хора на АМ „Струма“ и жертвите в старческия дом в с. Рояк

Дани Тренчева

Басейнът в Спортен комплекс „Симитли“ отваря врати

admin

Пътник почина в автобус в Благоевград

Дани Тренчева

Кмета на община Симитли с молба към община Благоевград: „Моля, върнете ни кучетата“

admin

Земетресение с магнитуд 2,5 по Рихтер в района на град Белица

admin

Leave a Comment