29.03.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Мобилно приложение улеснява разделното събиране на отпадъци в Благоевград

Мобилно приложение, разработено от „Еко Партнърс България“, улеснява разделното събиране на отпадъци от опаковки в Благоевград.

Освен това, чрез него се цели да бъдат приобщени повече хора към каузата за по-чиста околна среда.

Приложението “Eco Partners” може да бъде изтеглено безплатно от Google Play и App Store.

С него потребителите получават информация за различните видове опаковки, как и къде е правилно те да бъдат изхвърлени. Това може да бъде направено чрез сканиране на баркода на опаковката. Потребителят може да види на карта всички жълти и зелени контейнери за разделно събиране на отпадъци от опаковки на „Еко Партнърс“ и да намери най-близките до него такива. В приложението може и много бързо и лесно да се подава и сигнал към организацията, свързан с конкретен неин контейнер.

При сканиране на баркода върху която и да е опаковка, приложението дава информация относно материала от който е направена, съответно и може ли тя да бъде изхвърлена в някой от цветните контейнери, респективно, ако това е възможно, в кой точно.

„Еко Партнърс“ приканва потребителите да станат още по-активна част от промяната – до 2 декември организацията стартира кампания за събиране на продуктови баркодове в базата данни на приложението, като превръща този процес в игра с много награди!

Добавянето на продукт в базата е изключително лесно: сканира се баркодът от опаковката, въвеждат се името на продукта и материала, от който е изработена тя, и се добавя снимка.

В рамките на кампанията могат да бъдат спечелени различни награди в зависимост от броя добавени от всеки потребител продуктови баркодове, като Еко Партнърс дава възможност на всеки сам да избере за каква награда да участва.

Повече информация е поместена на www.ecopartners.bg.

Related posts

На връх Стефановден община Симитли е домакин на екстремно състезание

admin

Община Банско подготвя издаването на електронен бизнес каталог в помощ на бизнеса и гражданите

admin

Коледарчетата от филиал „Ян Бибиян“ на Детска градина „Радост“ орисаха с добро община Симитли

Дани Тренчева

Бездомни кучета нахапаха четири деца в благоевградския кв.Струмско

admin

Проверка установи поредно замърсяване на околната среда от ТЕЦ „Бобов дол“

Дани Тренчева

ОбС-Благоевград започна процедура за избор на кандидати за съдебни заседатели

admin

Leave a Comment