05.10.2022
България Политика

След изказване на Ицо Хазарта: „Възраждане” предлагат влизане в НС след тест за наркотици

Парламентарната група на „Възраждане“ предлага проект на решение за тестване на народните представители за употреба на наркотични вещества и алкохол. Това обяви депутатът от ПГ на „Възраждане“ и заместник-председател на Народното събрание. Цончо Ганев. По думите му щом такива тестове има за шофиране, би трябвало да важат и за хората, които пишат законите. Идеята е всеки депутат лично да заплаща за тестовете.

„Входирахме предложение – сряда, четвъртък и петък, когато има заседание на парламента, да имаме сигурност, че всеки влиза трезвен и без влияние на наркотици“, каза той.

Според Елена Гунчева, ако тестът на някой депутат се окаже положителен, отговорността за последващите действия ще бъде на съответната парламентарна група. От „Възраждане“ смятат, че всеки депутат трябва да е адекватен и да не си позволява обидни квалификации.

Искането на партията идва след размяната на реплики в четвъртък с депутата Христо Петров от „Продължаваме Промяната“ във връзка с протеста срещу зеления сертификат.

По темата за COVID-19 Цончо Ганев заяви, че премиерът Кирил Петков не е изпълнил обещанието си да се срещне с протестиращи и да чуе другата гледна точка за пандемията. Лидерът на „Възраждане“ – Костадин Костадинов, коментира в свой пост в една от социалните мрежи, че покана за среща все още няма. Той запита дали ангажиментът остава.

Източник: БТА

Related posts

Четирима получиха шанс за втори живот, сред тях е 7-месечно бебе

Дани Тренчева

11 143 нови случая на коронавирусна инфекция са потвърдени у нас през изминалите 24 часа

Дани Тренчева

Витанов: В края на вълната от Омикрон у нас ще има 1 милион заразени и над 33 000 смъртни случая

Дани Тренчева

Прокуратурата анализира 10 компютърни експертизи по разследването, по което Борисов беше арестуван

18 българчета в първите топ 3 позиции на състезанието по английски език Kangaroo Global Linguistics 2022

ИТН настоява зелените сертификати да отпаднат

Дани Тренчева

Leave a Comment