28.11.2022
Пулсът на Югозапада Симитли

След дълго чакане, мостът на Симитли вече е отворен

Държавната приемателна комисия, свикана от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), издаде Акт 16 за моста над река Струма в Симитли, съобщиха от ДНСК. Това означава, че до една седмица ще бъде издадено и разрешението за ползване, с което съоръжението ще бъде въведено в експлоатация.

Държавната приемателна комисия провери на място и по документи годността за въвеждане в експлоатация на новоизградения мост над река Струма. Той е част от строителството на лот 3.1 от магистрала „Струма“ между Благоевград и Крупник. Мостът беше изграден от Агенция „Пътна инфраструктура“, за да осигури транспортен достъп при изграждане на лот 3.1 от АМ „Струма“.

Комисията не е установила пропуски или отклонения от заложените в проекта параметри въз основа, на което състави без забележки Акт 16 с предложение за издаване на разрешение за ползване. Това ще позволи на Агенция „Пътна инфраструктура“ да извърши необходимите промени на временната организация на движението в участъка.

Искането за сформиране на държавна приемателна комисия постъпи в ДНСК на 29 април т.г. Комисията беше свикана в съкратени срокове, за да може мостът да се пусне максимално бързо.

 

 

Related posts

Опасност от падащи камъни по пътищата в Благоевградска област

Дани Тренчева

Протест на тютюнопроизводители блокира пътя между Гърмен и Сатовча

Дани Тренчева

След спешна среща между кмета Апостолов и кмета Топузов: Симитли се обединява в помощ на семейството от село Полена, чиито дом изгоря

Дани Тренчева

Дядо Коледа изненада децата от детската градина в село Долно Осеново с коледно шоу и сладки подаръци

Дани Тренчева

Малкият Матео има нужда от помощ, за да расте здрав и щастлив

Откраднаха 1000 лв. от жилище в с. Дагоново

Дани Тренчева

Leave a Comment