28.11.2022
Пулсът на Югозапада

Празненства в село Полето, община Симитли

11 май е! Денят на светите братя Кирил и Методий! Този ден е особено празничен за село Полето, тъй като църквата в населеното място носи името на светиите.

Двамата свети братя са приемани и като закрилници на селото. Празникът днес започна с литургия в храма, отслужена от отец Евгени. Свещ за здраве в черквата запалиха общинският кмет Апостол Апостолов, зам.-кмета Евгения Георгиева, председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров и кметовете на селата Полето, Черниче и Мечкул – Иван Манчев, Георги Стефанов и Цветанка Илчова. Празникът бе уважен и от кмета на село Брежани Благой Стефанов.

Отец Евгени благослови вкусната храна, която тази година е постна, тъй като е сряда. Топъл боб и риба на скара, приготвени от местни майстори, бяха раздадени на над 200-те човека, които се събраха под навесите в двора на храма за големия празник на село Полето!

Оркестър се грижеше за доброто настроение на празнуващите, които се поздравяваха за празника и вдигаха весели наздравици.

Тържествата в село Полето ще продължат и в събота, когато ще има голям събор от 18.00 часа с четирима гост – изпълнители.

 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Училището в село Долно Осеново вече има участник в регионалния кръг на Spelling Bee

Дани Тренчева

Автомобил падна в пропаст край Симитли, 40 годишен загина

admin

Районна прокуратура-Благоевград предаде на съд обвиняем за купуване на гласове

Дани Тренчева

Стартират възстановителни дейности на асфалтовата настилка в района на Джамията в Благоевград, временно се променя маршрутът на автобусни линии № 2 и № 3

Дани Тренчева

Задържаха кмет на благоевградско село за незаконен превоз на строителна дървесина

admin

„Септември“ (Симитли) и „Литекс“ играят в събота

admin

Leave a Comment