24.04.2024
Пулсът на Югозапада

Празненства в село Полето, община Симитли

11 май е! Денят на светите братя Кирил и Методий! Този ден е особено празничен за село Полето, тъй като църквата в населеното място носи името на светиите.

Двамата свети братя са приемани и като закрилници на селото. Празникът днес започна с литургия в храма, отслужена от отец Евгени. Свещ за здраве в черквата запалиха общинският кмет Апостол Апостолов, зам.-кмета Евгения Георгиева, председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров и кметовете на селата Полето, Черниче и Мечкул – Иван Манчев, Георги Стефанов и Цветанка Илчова. Празникът бе уважен и от кмета на село Брежани Благой Стефанов.

Отец Евгени благослови вкусната храна, която тази година е постна, тъй като е сряда. Топъл боб и риба на скара, приготвени от местни майстори, бяха раздадени на над 200-те човека, които се събраха под навесите в двора на храма за големия празник на село Полето!

Оркестър се грижеше за доброто настроение на празнуващите, които се поздравяваха за празника и вдигаха весели наздравици.

Тържествата в село Полето ще продължат и в събота, когато ще има голям събор от 18.00 часа с четирима гост – изпълнители.

 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Dell’s Return To Stock Market Leaves A Bitter Taste In Company Finance Future

admin

Стартира приемът на документи за магистърски програми в ЮЗУ „Неофит Рилски“

admin

150 години от рождението на Гоце Делчев ще бъдат отбелязани тържествено в Благоевград

Дани Тренчева

Минералният плаж в град Симитли отваря врати днес

admin

Дванадесетокласничката Михаела Методиева от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Симитли с две отличия от литературен конкурс

Дани Тренчева

Благоевград е домакин на първото по рода си изложение за животни от български ферми

admin

Leave a Comment