20.04.2024
Пулсът на Югозапада Темида

Окръжен съд-Благоевград потвърди условната присъда на Костадин Митев, който с цигара предизвика големия пожар в Кресненското дефиле

Окръжен съд-Благоевград потвърди окончателно условната присъда на Костадин Митев, подпалвач на големия пожар в Кресненското дефиле, при който изгоряха над 15 хиляди дка площи.

С това решение  магистратите потвърдиха присъдата, която му бе дадена от Районен съд- Благоевград – 2 години с 5 години изпитателен срок.

Митев бе признат за виновен, че по непредпазливост на  24.08.2017 г., около 12:00 часа, в землището на с. Мечкул, чрез хвърляне на незагасена цигара в сухата трева, запалил чужди имоти на обща стойност 33 902 435,61 лева, находящи се в общ. Симитли и общ. Кресна, като с деянието са причинени значителни вреди на обща стойност 6 119 944,24 лева.

Окръжният съд в Благоевград остави без разглеждане частната жалба, подадена от Министерство на земеделието срещу Определение на Районен съд – Благоевград от  09.05.2022 г., от разпоредително заседание, с което е отказано конституиране на частния жалбоподател в качеството му на граждански ищец в наказателното производство и не е приет за разглеждане предявения граждански иск срещу подсъдимия К. М.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Припомняме, че огромният пожар над Кресненското дефиле унищожи 16 000 декара площи, от които 13 000 са горски насаждения. Изпепелени бяха още пасища, треви и храсти, както няколко къщи и лек автомобил. Пожарът беше определен като истинска екологична катастрофа. Преди месец ЮЗДП обяви, че са успели да залесят всички изгорели площи./труд.бг

Related posts

Министерски съвет отпусна средства за учебни заведения в Гоце Делчев и община Гърмен

Дани Тренчева

80 самодейци в 25 фолклорни единици ще представят Община Симитли в тазгодишното издание на „Пирин пее“

admin

Училищата на територията на община Симитли ще отбележат 24 май с празнична програма

admin

Феновете организираха голям празник за 100-годишнината на ФК Пирин – Благоевград

admin

Новоизбраният кмет на село Церово – Иван Саков положи клетва пред Общински съвет Благоевград

Дани Тренчева

Медицински специалисти от детски и учебни заведения в Благоевград се обучават за работа с деца с диабет

Дани Тренчева

Leave a Comment