30.11.2022
България Политика

Слави Трифонов: Управляващата коалиция няма единен кандидат за БНБ

Управляващата коалиция няма единен кандидат. Това написа във фейсбук лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов по повод на избора на нов управител на БНБ. Късно снощи той публикува пост, в който коментира, че в свои телевизионни изказвания председателят на Народното събрание Никола Минчев и Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на премиера, са направили внушения относно надпреварата за гуверньор на институцията. Кандидатите за поста са двама – Любомир Каримански от ИТН и Андрей Гюров – от „Продължаваме Промяната“.

Трифонов отбелязва също, че са направени внушения и за биографията на Каримански.

„Тъй като моята работа в момента е да пазя стабилността на коалицията, няма да отговарям аз“, пише още Трифонов, като публикува и видео, в което самият Каримански взима отношение по темата.

Депутатът определя като „недопустимо“ правителството да се меси в работата на Народното събрание относно избора на управител на БНБ. Каримански казва, че не му е известно някой да е упълномощаван да говори от името на коалицията.

„Не ми е известно също така да е имало среща, на която съответните коалиционни партньори да са посочили един от двамата кандидати като фаворит“, отбелязва той.

От коментара на Каримански става известно още, че някой го е посъветвал да се откаже от надпреварата за поста. Той призовава да се запази високото професионално ниво, показано по време на изслушването на двамата кандидати в бюджетната комисия.

Каримански и Гюров бяха изслушани в комисията преди седмица, като се очаква гласуването за нов управител на БНБ да бъде тази седмица на редовно заседание на парламента.

Related posts

Колко жертви взе войната по пътищата през 2021 година

Дани Тренчева

„Възраждане“ организира протест срещу зеления сертификат

Дани Тренчева

Недоволство заради строеж на затвор в дупнишко село

Дани Тренчева

Главният прокурор сезира Конституционния съд

admin

„Пътна полиция“ засилва контрола по пътищата в празничните дни

Дани Тренчева

„Възраждане“ излиза на протест на 23 февруари

Дани Тренчева

Leave a Comment