28.03.2024
България Политика

Слави Трифонов: Управляващата коалиция няма единен кандидат за БНБ

Управляващата коалиция няма единен кандидат. Това написа във фейсбук лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов по повод на избора на нов управител на БНБ. Късно снощи той публикува пост, в който коментира, че в свои телевизионни изказвания председателят на Народното събрание Никола Минчев и Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на премиера, са направили внушения относно надпреварата за гуверньор на институцията. Кандидатите за поста са двама – Любомир Каримански от ИТН и Андрей Гюров – от „Продължаваме Промяната“.

Трифонов отбелязва също, че са направени внушения и за биографията на Каримански.

„Тъй като моята работа в момента е да пазя стабилността на коалицията, няма да отговарям аз“, пише още Трифонов, като публикува и видео, в което самият Каримански взима отношение по темата.

Депутатът определя като „недопустимо“ правителството да се меси в работата на Народното събрание относно избора на управител на БНБ. Каримански казва, че не му е известно някой да е упълномощаван да говори от името на коалицията.

„Не ми е известно също така да е имало среща, на която съответните коалиционни партньори да са посочили един от двамата кандидати като фаворит“, отбелязва той.

От коментара на Каримански става известно още, че някой го е посъветвал да се откаже от надпреварата за поста. Той призовава да се запази високото професионално ниво, показано по време на изслушването на двамата кандидати в бюджетната комисия.

Каримански и Гюров бяха изслушани в комисията преди седмица, като се очаква гласуването за нов управител на БНБ да бъде тази седмица на редовно заседание на парламента.

Related posts

Епидемиолог: Призоваваме МЗ да съкрати срока за бустерната доза

Дани Тренчева

София отново осъмна с мръсен въздух

Дани Тренчева

КЕВР обсъжда увеличение в цената на природния газ

Дани Тренчева

ЕК започна две съдебни процедури срещу България

Дани Тренчева

София в топ 10 за най-мръсен въздух в света

Дани Тренчева

13 задържани при мащабна акция срещу лица, разпространявали порно с деца

admin

Leave a Comment