07.12.2023
Пулсът на Югозапада Симитли

Симитли е единствената община в Югозападна България, която ще има високотехнологичен индустриален производствен парк

До един месец се очаква да бъде готов списъкът с ключовите индустриални паркове в България, обяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова в отговор на питане по време на парламентарен контрол в Народното събрание.

От думите ѝ стана ясно, че според Закона за индустриалните паркове Министерството на икономиката поддържа електронен регистър на индустриалните паркове и от влизането му в сила в регистъра са вписани 9 индустриални парка, един от които е „Индустриален парк високотехнологичен производствен парк Симитли“.

В бюджета за 2022 година са предвидени средства за национално съфинансиране за развитието на икономическите зони, като критериите, по които ще се определи този списък, ще бъдат публични. Министър Нинова пое ангажимент да представи критериите в Комисията по икономическа политика и иновации на Народното събрание.

Тя бе категорична, че от страна на държавата ще има грижа за този сектор, целенасочена държавна политика, роля на държавата в развитието на икономиката.

Related posts

Протест блокира участък от АМ „Струма“ край Благоевград!

admin

Без зелен сертификат на лифта в Банско

Дани Тренчева

Пътен инцидент край село Железница

Дани Тренчева

Хотелиери и ресторантьори излизат на протест

Дани Тренчева

Община Сандански започна прием на заявления за Културен календар 2022

Дани Тренчева

Феновете на орлетата полудяха след резила срещу аматьорите от Етрополе! К. Капчин: Покъртително слаб „Пирин“, виновниците да се измитат начаса!

admin

Leave a Comment