27.06.2022
Пулсът на Югозапада Симитли

Симитли е единствената община в Югозападна България, която ще има високотехнологичен индустриален производствен парк

До един месец се очаква да бъде готов списъкът с ключовите индустриални паркове в България, обяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова в отговор на питане по време на парламентарен контрол в Народното събрание.

От думите ѝ стана ясно, че според Закона за индустриалните паркове Министерството на икономиката поддържа електронен регистър на индустриалните паркове и от влизането му в сила в регистъра са вписани 9 индустриални парка, един от които е „Индустриален парк високотехнологичен производствен парк Симитли“.

В бюджета за 2022 година са предвидени средства за национално съфинансиране за развитието на икономическите зони, като критериите, по които ще се определи този списък, ще бъдат публични. Министър Нинова пое ангажимент да представи критериите в Комисията по икономическа политика и иновации на Народното събрание.

Тя бе категорична, че от страна на държавата ще има грижа за този сектор, целенасочена държавна политика, роля на държавата в развитието на икономиката.

Related posts

Двама славни футболисти на Пирин (Бл) спират с футбола! „Орлетата“ призоваха за подобаващо изпращане

18-год. девойка от ГЕРБ – Разлог е хваната да шофира дрогирана в Банско тази нощ

Басейнът в Спортен комплекс „Симитли“ отваря врати

Дежурни екипи почистваха пътните артерии в Благоевград

Дани Тренчева

Дипломатическият институт към МВнР откри ХV Зимно училище по дипломация в Сандански

Сандански избира своя будител на 2021 година

Дани Тренчева

Leave a Comment