09.12.2022
Пулсът на Югозапада Симитли

Симитли е единствената община в Югозападна България, която ще има високотехнологичен индустриален производствен парк

До един месец се очаква да бъде готов списъкът с ключовите индустриални паркове в България, обяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова в отговор на питане по време на парламентарен контрол в Народното събрание.

От думите ѝ стана ясно, че според Закона за индустриалните паркове Министерството на икономиката поддържа електронен регистър на индустриалните паркове и от влизането му в сила в регистъра са вписани 9 индустриални парка, един от които е „Индустриален парк високотехнологичен производствен парк Симитли“.

В бюджета за 2022 година са предвидени средства за национално съфинансиране за развитието на икономическите зони, като критериите, по които ще се определи този списък, ще бъдат публични. Министър Нинова пое ангажимент да представи критериите в Комисията по икономическа политика и иновации на Народното събрание.

Тя бе категорична, че от страна на държавата ще има грижа за този сектор, целенасочена държавна политика, роля на държавата в развитието на икономиката.

Related posts

Административен съд – Благоевград се произнася в срок по делото за предсрочно прекратените пълномощия на кмета на община Разлог

admin

Край Благоевград се провежда полицейска операция, проверяват ТИР-ове и автобуси

Първа кражба на референдум се задава у нас

admin

Вандалски акт, унищожил чешмичката на пазара в Симитли, разгневи социалните мрежи

Дани Тренчева

Младеж от Петрич блъсна и уби пешеходец

„Септември“ (Симитли) и „Марек“ не успяха да излъчат победител в дербито на Югозапада

Дани Тренчева

Leave a Comment