25.05.2024
Covid-19 Свят

САЩ отвори границите си за ваксинирани срещу COVID-19

Съединените щати отварят днес границите си за ваксинирани срещу COVID-19 пътници.  Така се слага край на продължилото година и половина очакване, особено за разделените от границите семейства.

Летищата обикновено са основните артерии, които движат глобалната икономика. Близо 20 месеца обаче те останаха необичайно пусти. В началото на пандемията тогавашният президент Доналд Тръмп наложи забрана за влизане в страната и едва ли някой си е представял, че тя ще продължи толкова дълго. Особено болезнена беше забраната за пътуване от Канада и от Европа, като най-тежко беше очакването за разделени близки и семейства. Ударът беше катастрофален за туризма и авиокомпаниите.

„След 18 месеца сиво небе, през които не виждахме края на тунела, вече три-четири седмици всички наши екипи работят усърдно с резервациите – дейност, която бяхме загубили през последните 18 месеца. Разбира се, това е невероятно подобрение”, каза Жером Томан, мениджър на френски туроператор.

Силно пострада туризмът от Европа към Съединените щати.

„Планирахме да пътуваме до Съединените щати през 2020 г., но заради ограниченията го отложихме за 2021 г. Не знаехме, че границите ще се отворят отново и затова решихме да променихме дестинацията”, каза Елен, пътуваща от Франция.

Чуждестранните пътници ще трябва да покажат доказателство за ваксинация преди полета, отрицателен резултат от теста за COVID-19 в рамките на три дни преди пътуването и да предадат информацията си за контакт.

 А в Германия, новозаразените с коронавирус на седмична база надхвърли 200 случая на 100 000 души. Това се случва за пръв път от началото на пандемията. Предишният рекорд беше 22 декември 2020 г., когато бяха регистрирани 197,6 заразени на 100 000 жители. Нивото на ваксинация в страната е под 70 на сто и през последните дни властите отправиха призив към гражданите да се имунизират.

Източник: NOVA

Related posts

Обмислят въвеждането на сертификат за повторно преболедували

Дани Тренчева

3449 са новите случаи на коронавирус у нас, положителни са 9,5% от пробите

Дани Тренчева

Кирил Петков и началникът на кабинета му са карантирани

Дани Тренчева

СЗО призова болниците в Украйна да не бъдат мишени

Дани Тренчева

COVID картата на България се оцвети в червено и тъмночервено 

Дани Тренчева

Хапчето на Pfizer срещу COVID-19 ще бъде по-евтино в бедните страни

Дани Тренчева

Leave a Comment