19.08.2022
Covid-19 Пулсът на Югозапада

РЗИ прекрати доставките на безплатни тестове в Дупница

В триажния кабинет в града отчитат засилен интерес към изследванията

Няма безплатни тестове в триажния кабинет в Дупница. От здравната инспекция в Кюстендил са прекратили доставките тази седмица, без да посочат конкретна причина. Това е наложило общината сама да купува и подсигурява от тестовете.

„Ние не знаем защо се получава това нещо. От страна на многопрофилната болница „Св. Иван Рилски” е подадено писмо до РЗИ и заявка за тестове. От средата на миналата седмица обаче е отказано да се доставят безплатните изследвания за триажния кабинет”, обясни зам.-кметът на община Дупница Крум Милев.

Служител в кабинета посочи, че има голям интерес към тестването. На мястото идват да се изследват и контактни лица. Преди няколко дни директорът на здравната инспекция в Кюстендил обясни, че безплатни тестове ще има само за лабораторията в Кюстендил, защото в Дупница няма сертифицирана лаборатория за издаване на зелени сертификати.

Източник: NOVA

Related posts

Американският университет въвежда зелен сертификат за обучение

Дани Тренчева

В шест кметства в община Благоевград ще се проведе анкета за наместници, жителите, с право на вот за предстоящите избори по места, могат да участват и в проучването

Дани Тренчева

Радев: Очаквам бързо връщане на децата в клас, а COVID тестовете да станат безплатни

Дани Тренчева

Дядо Коледа и Снежинката, която си търси приятел се срещнаха с децата от филиал Ораново на ДГ „Радост“

Дани Тренчева

Бивш общински съветник от Петрич отмъсти на съпругата си

admin

Зелените сертификати за ваксинация с нов срок на валидност

Дани Тренчева

Leave a Comment