18.01.2022
Covid-19 Пулсът на Югозапада

РЗИ прекрати доставките на безплатни тестове в Дупница

В триажния кабинет в града отчитат засилен интерес към изследванията

Няма безплатни тестове в триажния кабинет в Дупница. От здравната инспекция в Кюстендил са прекратили доставките тази седмица, без да посочат конкретна причина. Това е наложило общината сама да купува и подсигурява от тестовете.

„Ние не знаем защо се получава това нещо. От страна на многопрофилната болница „Св. Иван Рилски” е подадено писмо до РЗИ и заявка за тестове. От средата на миналата седмица обаче е отказано да се доставят безплатните изследвания за триажния кабинет”, обясни зам.-кметът на община Дупница Крум Милев.

Служител в кабинета посочи, че има голям интерес към тестването. На мястото идват да се изследват и контактни лица. Преди няколко дни директорът на здравната инспекция в Кюстендил обясни, че безплатни тестове ще има само за лабораторията в Кюстендил, защото в Дупница няма сертифицирана лаборатория за издаване на зелени сертификати.

Източник: NOVA

Related posts

Проф. Илко Гетов: Двете лекарства срещу COVID са под формата на таблетки

Дани Тренчева

Официално представят прототипа на българската ваксина срещу COVID-19

Дани Тренчева

1827 са новите случаи на коронавирус у нас

Дани Тренчева

Кирил Петков и началникът на кабинета му са карантирани

Дани Тренчева

Решават дали да се издава зелен сертификат при наличие на антитела

Дани Тренчева

Местната комисия за борба с трафика на хора – Благоевград се включва в кампания за превенция на сексуалната експлоатация под надслов „Не си играй със съдбата им“

Дани Тренчева

Leave a Comment