31.01.2023
Covid-19 Пулсът на Югозапада

РЗИ прекрати доставките на безплатни тестове в Дупница

В триажния кабинет в града отчитат засилен интерес към изследванията

Няма безплатни тестове в триажния кабинет в Дупница. От здравната инспекция в Кюстендил са прекратили доставките тази седмица, без да посочат конкретна причина. Това е наложило общината сама да купува и подсигурява от тестовете.

„Ние не знаем защо се получава това нещо. От страна на многопрофилната болница „Св. Иван Рилски” е подадено писмо до РЗИ и заявка за тестове. От средата на миналата седмица обаче е отказано да се доставят безплатните изследвания за триажния кабинет”, обясни зам.-кметът на община Дупница Крум Милев.

Служител в кабинета посочи, че има голям интерес към тестването. На мястото идват да се изследват и контактни лица. Преди няколко дни директорът на здравната инспекция в Кюстендил обясни, че безплатни тестове ще има само за лабораторията в Кюстендил, защото в Дупница няма сертифицирана лаборатория за издаване на зелени сертификати.

Източник: NOVA

Related posts

4955 са новите случаи на коронавирус, 13,6 на сто положителни проби

Дани Тренчева

СЗО с мрачна прогноза: До март 2022 г. от COVID-19 ще си отидат още 700 000 души

Дани Тренчева

31 избирателни секции, от които 5 подвижни, са сформирани в община Симитли за изборите на 14 ноември

Дани Тренчева

Хлябът в Сандански поскъпна с 20%

Валерия Докузова от Симитли стана „Мисис Бургас 2022“

admin

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи св. Литургия в храм „Св. Георги Победоносец“ в село Черниче на 19 декември

Дани Тренчева

Leave a Comment