07.06.2023
Covid-19 Благоевград Пулсът на Югозапада

Рекорден брой пациенти с COVID-19 в болниците в Благоевградска област

Рекорден брой на пациенти с COVID-19 – близо 400, са настанени в болниците в Благоевградска област. Всички легла са запълнени, хора чакат да бъдат приети.

В две лечебни заведения спешно разкриват още отделения.

Възможностите за разкриване на COVID легла в болниците са изчерпани, а хора с влошено състояние чакат да бъдат приети. Това наложи да се вземе спешно решение за оборудване на още 10 легла в областната болница в Благоевград, където вече се лекуват 120 пациенти с COVID-19 и 10 в общинската болница в Гоце Делчев. Там като COVID отделения се обособяват неврология и хирургия.

В реанимацията има само едно свободно легло. Д-р Ангел Тонгов заяви: „Имаме девет свободни легла след откриването на допълнителните. Гледаме да настаняваме средно тежките и тежките случаи. Другите, които минат през двете COVID зони, които могат да се лекуват амбулаторно, ги изпращаме вкъщи. И те не са малко. Медиците са на предела на силите си, призна д-р Тонгов, според когото това е най-големият пик от началото на пандемията у нас: „Затруднени са колегите, разбира се, много са натоварени във всичките отделения. Сега мисля, че е пикът на тази вълна и очакваме до десетина дни да намаляват, ако хората спазват дистанция и всички други мерки, които вече година и половина ги повтаряме“.

Източник: Радио Благоевград

Related posts

Центърът за настаняване от семеен тип в Полена организира благотворителен базар в помощ на семейството, чийто дом изгоря

Дани Тренчева

На 3, 6 и 12 септември в пиковите часове се спира движението на камионите над 12 т на път I-1 Благоевград – Кресна и в участъци от АМ „Тракия“, АМ „Хемус“

admin

Общинската управа на Банско не успя да убеди Добринище, че 160 дка от Лаговете няма да бъдат застроени

admin

Внимание! Тунелите на Е-79 опасни за живота и здравето на пътуващите

admin

Наши пожарникари ще помагат на свои колеги в Гърция при гасене на горски пожари

admin

Хотелиери и ресторантьори излизат на протест

Дани Тренчева

Leave a Comment