29.03.2024
Covid-19 Благоевград Пулсът на Югозапада

Рекорден брой пациенти с COVID-19 в болниците в Благоевградска област

Рекорден брой на пациенти с COVID-19 – близо 400, са настанени в болниците в Благоевградска област. Всички легла са запълнени, хора чакат да бъдат приети.

В две лечебни заведения спешно разкриват още отделения.

Възможностите за разкриване на COVID легла в болниците са изчерпани, а хора с влошено състояние чакат да бъдат приети. Това наложи да се вземе спешно решение за оборудване на още 10 легла в областната болница в Благоевград, където вече се лекуват 120 пациенти с COVID-19 и 10 в общинската болница в Гоце Делчев. Там като COVID отделения се обособяват неврология и хирургия.

В реанимацията има само едно свободно легло. Д-р Ангел Тонгов заяви: „Имаме девет свободни легла след откриването на допълнителните. Гледаме да настаняваме средно тежките и тежките случаи. Другите, които минат през двете COVID зони, които могат да се лекуват амбулаторно, ги изпращаме вкъщи. И те не са малко. Медиците са на предела на силите си, призна д-р Тонгов, според когото това е най-големият пик от началото на пандемията у нас: „Затруднени са колегите, разбира се, много са натоварени във всичките отделения. Сега мисля, че е пикът на тази вълна и очакваме до десетина дни да намаляват, ако хората спазват дистанция и всички други мерки, които вече година и половина ги повтаряме“.

Източник: Радио Благоевград

Related posts

С приходи от частна инвестиция Община Разлог изгражда нов атрактивен парк на 40

admin

Кметът Апостолов: След оценка на държавна приемателна комисия новият мост между Симитли и кв. Ораново ще бъде пуснат в експлоатация

Дани Тренчева

Избирателите с увредено зрение или затруднения в придвижването ще могат да гласуват в две секции на територията на град Симитли

admin

Благоевградски бизнесмен с гневен отговор към ръководството на Община Благоевград

admin

3 фирми в конкуренция да поддържат инфраструктурата в Симитли през следващите 4 г. срещу 8 млн. лв.

admin

МОН разпространи декларацията за съгласие за тестването на учениците

Leave a Comment