25.07.2024
България

Разпитват обвинения за аферата на „Хемус“ в присъствието на Гешев

Борислав Колев, обвинен в пране на пари за строежа на магистрала „Хемус“, бе доведен в сградата на Съдебната палата в София. Очаква се той да бъде разпитан от прокурори от градската прокуратура, след като по-рано днес брат му – Иво, при гледането на мярката на обвиняемия, заяви, че Борислав иска среща с вътрешния министър Бойко Рашков и с главния прокурор Иван Гешев, за да разкаже неща по случая.

„Тук съм, защото имам разрешение от наблюдаващите прокурори да присъствам на разпита по изричното настояване на обвиняемия и защитника му“, коментира пред журналисти главният прокурор Иван Гешев, който също дойде в сградата на Съдебната палата. Той подчерта, че от служители на МВР е било поискано да не бъде протестирана мярката „задържане под стража“, наложена на Колев. „Ако това се беше случило, а то не се случи, той нямаше да бъде задържан. Ако беше изпълнено искането му да пътува в чужбина, може би съществуваше реална опасност лицето да се укрие“, коментира ръководителят на държавното обвинение.

Според Иван Гешев, ако обвиняемият окаже съдействие на разследващите, това ще се дължи единствено на факта, че прокуратурата си е свършила работата.

По-рано през деня вътрешният министър Бойко Рашков също заяви, че вече се е срещнал с Колев и е чул някои уточнения от него, както и конкретни имена. Преди това Софийският апелативен съд задържа Колев за постоянно в ареста. Миналата седмица той припадна в съдебната зала по време на заседание на същия съд по мярката му.

Източник: БТА

Снимка: БТА

Related posts

Жена загина в катастрофа тази сутрин

admin

Прогноза за времето 15 февруари 2022

Дани Тренчева

Удължиха изпита по математика на десетокласниците заради гаф

Спортните федерации у нас ще се финансират по нова концепция

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

Мъж загина при пожар в село Дивля

Дани Тренчева

Leave a Comment