17.04.2024
България

Разпитват обвинения за аферата на „Хемус“ в присъствието на Гешев

Борислав Колев, обвинен в пране на пари за строежа на магистрала „Хемус“, бе доведен в сградата на Съдебната палата в София. Очаква се той да бъде разпитан от прокурори от градската прокуратура, след като по-рано днес брат му – Иво, при гледането на мярката на обвиняемия, заяви, че Борислав иска среща с вътрешния министър Бойко Рашков и с главния прокурор Иван Гешев, за да разкаже неща по случая.

„Тук съм, защото имам разрешение от наблюдаващите прокурори да присъствам на разпита по изричното настояване на обвиняемия и защитника му“, коментира пред журналисти главният прокурор Иван Гешев, който също дойде в сградата на Съдебната палата. Той подчерта, че от служители на МВР е било поискано да не бъде протестирана мярката „задържане под стража“, наложена на Колев. „Ако това се беше случило, а то не се случи, той нямаше да бъде задържан. Ако беше изпълнено искането му да пътува в чужбина, може би съществуваше реална опасност лицето да се укрие“, коментира ръководителят на държавното обвинение.

Според Иван Гешев, ако обвиняемият окаже съдействие на разследващите, това ще се дължи единствено на факта, че прокуратурата си е свършила работата.

По-рано през деня вътрешният министър Бойко Рашков също заяви, че вече се е срещнал с Колев и е чул някои уточнения от него, както и конкретни имена. Преди това Софийският апелативен съд задържа Колев за постоянно в ареста. Миналата седмица той припадна в съдебната зала по време на заседание на същия съд по мярката му.

Източник: БТА

Снимка: БТА

Related posts

„Възраждане” настоява за затваряне на границите за пристигащи от рискови страни

Дани Тренчева

Синът на убитата Алена: „Не искам и да помислям, защото си представям как е станало…

admin

Исторически първи концерт на ARCTIC MONKEYS в България

admin

Каримански: Бюджетът влиза за обсъждане в НС в края на януари

Дани Тренчева

COVID картата на България: Вече нито една област не е в жълтата зона

Дани Тренчева

Убийството в Стамболийски

admin

Leave a Comment