29.03.2024
България Политика

Обявиха кандидата за нов военен министър

Тодор Тагарев е кандидатът за нов министър на отбраната, предложен от „Продължаваме промяната“. Това обяви премиерът Кирил Петков след извънредното заседание на Министерския съвет в понеделник. 

Тагарев е бивш служебни министър на отбраната в кабинети на Росен Плевнелиев. През 2016 г. оглавява Института по отбраната, но само 12 месеца по-късно е освободен от тогавашния служебен военен министър Стефан Янев.

Припомняме, че по-рано днес премиерът Кирил Петков обяви, че ще поиска оставката на министъра на отбраната Стефан Янев. Предложението трябваше да бъде обсъдено днес на извънредно заседание на Министерския съвет, а преди него Петков заяви, че ще настоява оставката да се гласува от Народното събрание още във вторник. Часове по-късно кабинетът официално поиска свикването на парламента утре с цел да гласува кандидатурата за новия член на правителството, предаде NOVA.

Министър-председателят обясни и причините за това да поиска оставката на Янев: „Никой министър в това правителство няма право на собствена външна политика, особено във Facebook. Второ – никой министър не може да казва на правителството, че неговото оставане е функция на стабилността на кабинета. Това правителство няма да гони стабилност, а правилни действия и принципни позиции. Трето – мой военен министър не може да използва думичката „операция”, вместо „война”, категорично заяви премиерът.

Очаквайте подробности!

Related posts

Събор на Светите славни и всехвални 12 апостоли

admin

Президентът се разсърди на Дойче веле за ‘Двете лица на Румен Радев’

Отпускат COVID добавки за пенсионерите до юни

Дани Тренчева

Отбелязваме Световния ден на здравето и Деня на здравния работник

admin

Прокуратура се самосезира във връзка със съборения тютюнев склад в Пловдив

admin

Дневен хороскоп за 29 декември 2021

Дани Тренчева

Leave a Comment