22.04.2024
България Политика

Радев за военно-техническата помощ за Украйна: Това е опасна стъпка, партиите пренебрегнаха здравия разум

Войната, която бушува до нас, изисква държавническо отношение и адекватни решения, които да не създават рискове да укрепват националната сигурност. Основният стълб на тази сигурност е българската армия. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

,,Партиите пренебрегват здравия разум. Защото това решение е опасна стъпка за въвличане на България във войната. Този конфликт няма да бъде никак кратък, той ще се разраства, и аз очаквам наистина разумни решения, защото самата формулировка „военно-техническа помощ“ е достатъчно разтеглива и рискована“, коментира държавният глава.

Само преди дни призовах да не допускаме страстите на войната да се пренесат в България. Нека българските политици внимателно да преценяват последствията от своите думи и да не дълбаят разделение в обществото. Абсолютно недопустимо е в центъра на столицата да се създават сблъсъци по повод войната, това е опасно. По българските улици трябва да се веят български знамена. Още веднъж искам да напомня, че кръвопролитията започват с милитаристки призиви и те нямат място у нас, категоричен бе Радев.

Назначените от мен министри бяха силни, когато работеха заедно като екип в служебния кабинет. Впускането в партийната политика се оказва съвсем друго изпитание, за много от тях непосилно. За втори път на президентството се преписва политически проект, това е грешно разбиране, защото не работя с подставени лица. Ако подкрепям инициатива или партия, ще го заявя лично, коментира държавният глава по повод политическия проект „Български възход“ на бившия служебен премиер Стефан Янев.

 

Related posts

Шейново с 6 акта заради разменените бебета

admin

Веско Вълчинов: Убих Кристиан, но Константин го разфасова

admin

Към разследването за данъчни престъпления срещу Александър Манолев са приложени материали от САЩ

admin

Депутатите приеха промените в Закона за корпоративното подоходно облагане

Дани Тренчева

Георги Семерджиев отива на съд по четири обвинения

admin

Прогноза за времето

admin

Leave a Comment