27.07.2024
България Политика

Радев за военно-техническата помощ за Украйна: Това е опасна стъпка, партиите пренебрегнаха здравия разум

Войната, която бушува до нас, изисква държавническо отношение и адекватни решения, които да не създават рискове да укрепват националната сигурност. Основният стълб на тази сигурност е българската армия. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

,,Партиите пренебрегват здравия разум. Защото това решение е опасна стъпка за въвличане на България във войната. Този конфликт няма да бъде никак кратък, той ще се разраства, и аз очаквам наистина разумни решения, защото самата формулировка „военно-техническа помощ“ е достатъчно разтеглива и рискована“, коментира държавният глава.

Само преди дни призовах да не допускаме страстите на войната да се пренесат в България. Нека българските политици внимателно да преценяват последствията от своите думи и да не дълбаят разделение в обществото. Абсолютно недопустимо е в центъра на столицата да се създават сблъсъци по повод войната, това е опасно. По българските улици трябва да се веят български знамена. Още веднъж искам да напомня, че кръвопролитията започват с милитаристки призиви и те нямат място у нас, категоричен бе Радев.

Назначените от мен министри бяха силни, когато работеха заедно като екип в служебния кабинет. Впускането в партийната политика се оказва съвсем друго изпитание, за много от тях непосилно. За втори път на президентството се преписва политически проект, това е грешно разбиране, защото не работя с подставени лица. Ако подкрепям инициатива или партия, ще го заявя лично, коментира държавният глава по повод политическия проект „Български възход“ на бившия служебен премиер Стефан Янев.

 

Related posts

Нинова на лидерската среща: Ако има желание, ще се намери начин

admin

Черна статистика

admin

Kак функционира Националната телефонна линия за деца 116 111

admin

Екшън в Шуменско: Полицаи „арестуваха“ неправоспособен водач през багажника

Дани Тренчева

Демерджиев: Гешев е пътувал сам, а колата му е по-защитена от президентската

admin

515 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през изминалитe 24 часа

Дани Тренчева

Leave a Comment