30.04.2024
112 България

Демерджиев: Гешев е пътувал сам, а колата му е по-защитена от президентската

Главният прокурор Иван Гешев е пътувал сам в бронирания автомобил на 1 май, когато на пътя София-Самоков избухна взрив пред кортежа му. Членове на семейството му не са го придружавали, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев в петък от парламентарната трибуна в отговор на въпрос на депутата от ПП-ДБ Атанас Атанасов.

До питането се стигна, след като директорът на националното следствие зам.-главният прокурор Борислав Сарафов обяви в деня на покушението че „само една случайност е спасила както главния прокурор, така и семейството му, така и редица други хора, които са преминавали по това време или малко преди това по този път“.

Иван Гешев се е движил по обичаен маршрут за него, многократно е минавал по него и преди, каза още Демерджиев.

Щетите по бронираната кола са незначителни – дупка във фар и проникване на сачма от рикошет в него, посочи той. По думите му „автомобилът на главния прокурор е по-добре защитен, отколкото този, в който пътува президентът“. Министърът не знае дали човекът от Израел, присъствал на огледа, е експерт. Заведен е на място от следователи. Пристигнал е в България в същия ден, в който избухна бомбата.

Related posts

Осъждан и без книжка опита да подкупи полицаи, след опит да ги прегази

admin

Гешев се срещна с жители на пловдивския квартал „Столипиново“

admin

16 годишен получи ефектива присъда за серия от кражби

admin

Фармацевт: До 20% увеличение в цените на лекарствата

Дани Тренчева

Посолството на САЩ у нас: С тъга научихме за катастрофата и за пожара в старчески дом

Дани Тренчева

Семейство от Варна с рекордна сметка за вода

admin

Leave a Comment