13.08.2022
България

Протестът срещу зеления сертификат предизвика парламентарни реакции

Протестът срещу зеления сертификат, организиран от партия „Възраждане“ пред парламента, предизвика разнопосочни реакции. В декларация от трибуната на парламента депутатът от „Възраждане“ Цанчо Ганев заяви, че мерките не дават резултат, а зеленият сертификат ограничава правата на гражданите и допълни:

„Наесен ще ги накарате вече не трета, четвърта доза да си слагат от нещо, което е със странни качества. Това нещо води до там, че ще изпитате недоволството на хората, които са отпред“.

Татяна Султанова от „Продължаваме промяната“ обвини „Възраждане“ в политическо лицемерие. Тя заяви, че грижата за здравето на хората е най-важна:

„За нас ваксинацията е препоръчителна, но не е задължителна и да покажем на българското общество, че имаме консенсус и обединение поне по една тема, че здравето на гражданите е приоритет, най-висша ценност, за което всички ние трябва да се борим“.

Искрен Митев от „Продължаваме промяната“ защити политиката на властта:

„Зелен сертификат е едно доказателство, че хората са ваксинирани и всички, които подкрепят ваксинацията и това да бъдеш ваксиниран, трябва да подкрепят и зеления сертификат. Относно протеста, „Продължаваме промяната“ се роди с протестите, така че ние подкрепяме правото на хората да протестират. Друг е въпросът дали сега е най-добрият момент, когато върлува Омикрон, един от най-заразните щамове на Ковид, дали е най-добре да се пътува дълго време в автобуси и да се вика на студения площад“.

Източник: БНР

Related posts

Премиерът: Не харчим повече пари, даваме ги на най-нуждаещите си

Дневен хороскоп за 28 януари 2022

Дани Тренчева

Костадинов за зеления сертификат: Няма да спазваме ограниченията за влизане в НС

Дани Тренчева

Прогноза за времето за 9 декември 2021

Дани Тренчева

Разследват лекар за фиктивни прегледи и фалшиви документи

Дани Тренчева

Президентът свиква КСНС – на фокус са състоянието на армията и напрежението в Украйна

Дани Тренчева

Leave a Comment