27.07.2024
България

Протестът срещу зеления сертификат предизвика парламентарни реакции

Протестът срещу зеления сертификат, организиран от партия „Възраждане“ пред парламента, предизвика разнопосочни реакции. В декларация от трибуната на парламента депутатът от „Възраждане“ Цанчо Ганев заяви, че мерките не дават резултат, а зеленият сертификат ограничава правата на гражданите и допълни:

„Наесен ще ги накарате вече не трета, четвърта доза да си слагат от нещо, което е със странни качества. Това нещо води до там, че ще изпитате недоволството на хората, които са отпред“.

Татяна Султанова от „Продължаваме промяната“ обвини „Възраждане“ в политическо лицемерие. Тя заяви, че грижата за здравето на хората е най-важна:

„За нас ваксинацията е препоръчителна, но не е задължителна и да покажем на българското общество, че имаме консенсус и обединение поне по една тема, че здравето на гражданите е приоритет, най-висша ценност, за което всички ние трябва да се борим“.

Искрен Митев от „Продължаваме промяната“ защити политиката на властта:

„Зелен сертификат е едно доказателство, че хората са ваксинирани и всички, които подкрепят ваксинацията и това да бъдеш ваксиниран, трябва да подкрепят и зеления сертификат. Относно протеста, „Продължаваме промяната“ се роди с протестите, така че ние подкрепяме правото на хората да протестират. Друг е въпросът дали сега е най-добрият момент, когато върлува Омикрон, един от най-заразните щамове на Ковид, дали е най-добре да се пътува дълго време в автобуси и да се вика на студения площад“.

Източник: БНР

Related posts

10 000 евро глоба за освиркванията на българския химн

admin

Черна статистика

admin

Средно по 50 човека на ден са губили живота си в изминалите 700 дни на пандемия

Дани Тренчева

Нова система за разделно събиране ще оскъпи дрехите и обувките, но ще разтовари сметищата

admin

Обвиненият от Специализираната прокуратура за шпионаж български генерал от резерва остава под домашен арест

Дани Тренчева

44 милиона лева отпусна правителството за купуване на нови училищни автобуси

admin

Leave a Comment