03.12.2023
Култура и изкуство Пулсът на Югозапада Симитли

Продължава подготовката за XVIII издание на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“

На 5 януари кметът на община Симитли Апостол Апостолов проведе среща с кметовете на кметства, ръководители и членове на кукерските групи от града и селата. По време на нея бе обсъдена организацията около XVIII издание на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“.

Тазгодишното издание на фестивала ще се проведе на 15 януари (събота). Както вече Ви съобщихме участието в събитието ще бъде възможно само при наличието на „зелен сертификат“. Същото ще важи и за публиката, тоест на стадиона в Симитли, като зрители, ще се допускат само лицата, които на входа ще представят „зелен сертификат“. Такъв документ се получава за:

– ваксинация срещу COVID-19;

– преболедуване на COVID-19, доказано с ПСР-тест;

– отрицателен резултат от проведено изследване с ПСР-тест или с антигенен тест;

– преболедуване на заболяването COVID-19, доказано с бърз антигенен тест.

За „зелен сертификат“ се признават и резултатите от лабораторни изследвания за антитела. За да получите удостоверението за наличие на антитела, стойностите на антителата срещу SARS-CoV-2 трябва да са доказани чрез количествено изследване на Anti-SARS-CoV2 IgG и да надхвърлят 150 BAU/ml.

Кметът Апостол Апостолов беше категоричен, че фестивалът „Симитлия – Древната земя на кукерите“ ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки, които действат към настоящия момент, и които ще са в сила към деня на провеждане на маскарадните игри. 

Related posts

Сандански ще бъде домакин на Баскетболен турнир

Дани Тренчева

Under Armour’s Operating Losses, Sponsorships Raise Red Flags For Analysts

admin

Отбелязаха Националния празник на България в Центъра за настаняване от семеен тип в село Брежани

Дани Тренчева

В Благоевград вече върлува „Делта плюс” вариантът

Дани Тренчева

Единадесетокласничката Ивана Димитрова от Симитли с бронзов медал в Национален конкурс с международно участие „България в картини и слово” 2023

admin

Край Благоевград се провежда полицейска операция, проверяват ТИР-ове и автобуси

Leave a Comment