27.01.2022
Култура и изкуство Пулсът на Югозапада Симитли

Продължава подготовката за XVIII издание на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“

На 5 януари кметът на община Симитли Апостол Апостолов проведе среща с кметовете на кметства, ръководители и членове на кукерските групи от града и селата. По време на нея бе обсъдена организацията около XVIII издание на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“.

Тазгодишното издание на фестивала ще се проведе на 15 януари (събота). Както вече Ви съобщихме участието в събитието ще бъде възможно само при наличието на „зелен сертификат“. Същото ще важи и за публиката, тоест на стадиона в Симитли, като зрители, ще се допускат само лицата, които на входа ще представят „зелен сертификат“. Такъв документ се получава за:

– ваксинация срещу COVID-19;

– преболедуване на COVID-19, доказано с ПСР-тест;

– отрицателен резултат от проведено изследване с ПСР-тест или с антигенен тест;

– преболедуване на заболяването COVID-19, доказано с бърз антигенен тест.

За „зелен сертификат“ се признават и резултатите от лабораторни изследвания за антитела. За да получите удостоверението за наличие на антитела, стойностите на антителата срещу SARS-CoV-2 трябва да са доказани чрез количествено изследване на Anti-SARS-CoV2 IgG и да надхвърлят 150 BAU/ml.

Кметът Апостол Апостолов беше категоричен, че фестивалът „Симитлия – Древната земя на кукерите“ ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки, които действат към настоящия момент, и които ще са в сила към деня на провеждане на маскарадните игри. 

Related posts

Въвеждат онлайн обучение в Югозападния университет

Дани Тренчева

Акция в Кюстендил срещу издаването на фалшиви COVID сертификати

Дани Тренчева

Установиха кой е потрошилият над 20 коли в Благоевград

Дани Тренчева

В шест кметства в община Благоевград ще се проведе анкета за наместници, жителите, с право на вот за предстоящите избори по места, могат да участват и в проучването

Дани Тренчева

Община Благоевград търси Неправителствени организации за защита на животните, които да участват в дейността на Съвет за сътрудничество „С грижа към животните“

Дани Тренчева

Разяснителна кампания за машинното гласуване започна в област Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment