19.04.2024
Пулсът на Югозапада

Започна делото срещу обвинената в убийството на двете си деца

Започна разпоредителното дело срещу обвинената в убийството на двете си непълнолетни деца в град Сандански. Заседанието стартира в 9.30 часа както бе обявено. Съдии са Атанас Узунов и Петър Пандев.

Малко след 9.30 ч. заседанието бе прекъснато, тъй като на обвиняемата и прилоша. Съдиите и съдебните заседатели дадоха почивка. На място в съда пристигна екип на Спешна помощ. В рамките на 10 минути делото бе възстановено. Пред съдиите д-р  Владимир Рабаджийски от Спешен център – Благоевград заяви, че състоянието на обвиняемата е задоволително, тя е контактна и ориентирана, но е под въздействие на успокоителни средства. Лекарят каза, че делото може да продължи.

Съдийският състав изслуша държавното обвинение, което настоява мярката „задържане под стража“ да остане в сила и подкрепя молбата на Георги Трайков (бащата на двете деца) да се яви като „частен обвинител“. Той настоява за граждански иск, за обезщетение в размер на 350 000 лева за всяко едно от децата му ведно със законната лихва.

Защитата на обвиняемата настоя делото да се гледа при закрити врати, както и да  бъдат изслушани девет свидетели, които са имали информация за упражнено домашно насилие върху обвиняемата. Трагедията се разигра в Сандански в дома на Кристина Дунчева и нейното семейство.

Източник: Радио Благоевград

Related posts

Здравни инспектори в Благоевград на протест, искат повече пари

admin

Земетресение с магнитуд 2,5 по Рихтер в района на град Белица

admin

„Септември“ (Симитли) представи нов футболист

Дани Тренчева

Над 119 000 души са ваксинираните в Благоевградска област

Дани Тренчева

Кампания за безплатно предаване на електронно и електрическо оборудване в Благоевград

Дани Тренчева

Кметът на Симитли Апостол Апостолов: Кое е истинското лице на Д. Бербатов, това ли е промяната в българския футбол?

admin

Leave a Comment