19.04.2024
България

Прогноза за времето 17 февруари 2022

В четвъртъкоблачността над страната ще е разкъсана, намаляваща на места временно до слънчево, но привечер, от запад, отново ще се вплътни. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Ще се задържи топло с максимални температури между 12 и 17 градуса, в София около 12 градуса. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

През нощта срещу петъквятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него през страната ще започне да преминава студен атмосферен фронт. На места – от северозапад на югоизток – ще превали краткотраен дъжд, в планините – сняг.

Над Черномориетооблачността ще е променлива, намаляваща до слънчево време. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планинитеоблачността ще е променлива, често значителна. Ще духа силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 7 градуса, на 2000 метра – около 2 градуса.

В петък сутринта все още на места в североизточните райони ще има слаби превалявания, но бързо ще спрат. Облачността от запад ще намалее и след обяд над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Ще бъде ветровито, но в Западна България вятърът постепенно ще отслабва. Дневните температури ще се понижат с 3-4 градусаПрез нощта срещу събота вятърът навсякъде ще отслабне, до сутринта ще се ориентира от югозапад.

В събота ще е предимно слънчево, с по-ниски минимални и по-високи максимални температури.

Източник: БТА

Related posts

Започва спецакция по пътищата в цялата страна

Петър Петров

Заплашили със смърт обраният пред хипермаркет мъж

admin

Миланов: Пътят не е основната причина за трагедията на АМ „Струма“

Дани Тренчева

Атанасовден е!

Дани Тренчева

Рекордно количество незаконно пренасяна валута откриха на „Капитан Андреево“

admin

Проф. Николай Габровски е кандидатът на ГЕРБ за министър-председател

admin

Leave a Comment