25.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Преустановява се присъствено провеждане на учебните занятия в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Със заповед на ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски“ от днес се преустановява присъствено провеждане на учебните занятия.

Преустановява се още провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, симпозиуми, обучения, конкурси, изпити и  други мероприятия с такъв характер; всички масови мероприятия – музикални, фестивали и други с такъв характер; колективни спортове на закрито, с изключение на тренировки и състезания за картотекирани състезатели към лицензирани спортни федерации.

Въведените противоепидемични мерки могат да не се прилагат, когато: 100 процента от участниците (преподаватели, студенти, други лица) в съответния обект са ваксинирани или преболедували COVID-19 или разполагат с отрицателен резултат от проведено изследване, удостоверено с валидни документи за ваксинация, преболедуване или изследване съгласно заповедта на министъра на здравеопазването.

Създадена е необходимата организация за допускане само на лица, които: са ваксинирани или преболедували COVID-19, удостоверено с валидни документи за ваксинация, преболедуване, представят отрицателен резултат от проведено до 72 часа или бърз антигенен тест до 48 часа.

Учебните занятия ще се провеждат по утвърдените и обявени разписи в съответствие с решенията на ръководствата на основните звена, съгласувано с Дирекция „Образователни дейности“.

Заседанията на колективните органи за управление се провеждат при възможност в електронна среда, присъствено или комбинирано като се осигури пряко и виртуално участие и/или при спазване на противоепидемичните мерки, на изискванията за кворум и лично гласуване, или да приемат решения неприсъствено. За проведеното заседание се изготвя протокол.

Дейностите, които не са преустановени се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки.

Related posts

Нанесоха побой на 23-годишен мъж и го ограбиха в Микрево

Дани Тренчева

Две секции в община Симитли са определени за гласуване за трудноподвижни избиратели и избиратели с увредено зрение

Дани Тренчева

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира листата си с народни представители за област Благоевград за предстоящите парламентарни избори

Дани Тренчева

Благоевград се обединява в помощ на Красимир Божурски

Дани Тренчева

Стопанският факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ отбеляза 30-годишнината си с научна конференция

Дани Тренчева

Спецакция в Басейновата дирекция в Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment