18.06.2024
България

Правосъдното министерство: Готови сме с корекцията по Плана за възстановяване

Министерството на правосъдието е готово с корекцията по техническите и редакционни коментари на Европейската комисия в Плана за възстановяване и устойчивост по темата с върховенство на закона, съобщиха от ведомството.

От министерството заявяват, че коментарите на ЕК в частта относно реформата за върховенството на закона и по-точно по отношение на ефективното наказателно производство, повишаването на отчетността и въвеждането на ефективен механизъм за търсене на отговорност на главния прокурор и неговите заместници, както и въвеждане на ефективна годишна отчетност на разследванията и осъдителните присъди по дела за корупция, са от технически и редакционен характер.

„Те не влияят съществено върху изготвените на предходен етап от Министерството на правосъдието предложения. Отбелязваме съгласието си с направените коментари на Европейската комисия и информираме, че основната част от тях са приети, отразени са в съответните документи и ще бъдат изпратени на Министерския съвет в рамките на днешния ден”, уточняват от Правосъдното министерство.

Related posts

„Автомагистрали“ има трима нови шефове

Второ бургаско училище получи днес бомбена заплаха

admin

Задържаха вандалите счупили огледалата на 26 коли в София

admin

7 034 са новите случаи на COVID-19, потвърдени у нас през последните 24 часа

Дани Тренчева

728 нови случая на COVID-19 са регистрирани в страната

Дани Тренчева

Драгомански полицаи спасиха баща и дете от измръзване

admin

Leave a Comment