25.04.2024
България

Правосъдното министерство: Готови сме с корекцията по Плана за възстановяване

Министерството на правосъдието е готово с корекцията по техническите и редакционни коментари на Европейската комисия в Плана за възстановяване и устойчивост по темата с върховенство на закона, съобщиха от ведомството.

От министерството заявяват, че коментарите на ЕК в частта относно реформата за върховенството на закона и по-точно по отношение на ефективното наказателно производство, повишаването на отчетността и въвеждането на ефективен механизъм за търсене на отговорност на главния прокурор и неговите заместници, както и въвеждане на ефективна годишна отчетност на разследванията и осъдителните присъди по дела за корупция, са от технически и редакционен характер.

„Те не влияят съществено върху изготвените на предходен етап от Министерството на правосъдието предложения. Отбелязваме съгласието си с направените коментари на Европейската комисия и информираме, че основната част от тях са приети, отразени са в съответните документи и ще бъдат изпратени на Министерския съвет в рамките на днешния ден”, уточняват от Правосъдното министерство.

Related posts

Официално: Кирил Петков задължи министрите да ходят на работа със зелен сертификат

Дани Тренчева

Васил Божков не може да бъде разпитан докато не получи постановлението си за привличане като обвиняем

admin

Разбиха схема за фалшиви сертификати за ваксинация срещу COVID-19

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

Пет автомобила изгоряха във Варна

admin

Освобождават срещу подписка шофьора, убил дете в с. Анево

admin

Leave a Comment