09.08.2022
България

Правосъдното министерство: Готови сме с корекцията по Плана за възстановяване

Министерството на правосъдието е готово с корекцията по техническите и редакционни коментари на Европейската комисия в Плана за възстановяване и устойчивост по темата с върховенство на закона, съобщиха от ведомството.

От министерството заявяват, че коментарите на ЕК в частта относно реформата за върховенството на закона и по-точно по отношение на ефективното наказателно производство, повишаването на отчетността и въвеждането на ефективен механизъм за търсене на отговорност на главния прокурор и неговите заместници, както и въвеждане на ефективна годишна отчетност на разследванията и осъдителните присъди по дела за корупция, са от технически и редакционен характер.

„Те не влияят съществено върху изготвените на предходен етап от Министерството на правосъдието предложения. Отбелязваме съгласието си с направените коментари на Европейската комисия и информираме, че основната част от тях са приети, отразени са в съответните документи и ще бъдат изпратени на Министерския съвет в рамките на днешния ден”, уточняват от Правосъдното министерство.

Related posts

Един човек загина, а други трима са в тежко състояние след катастрофа на пътя Разград – Русе

Парламентът прие на първо четене да се намали мандатът на КЗК от седем на пет години

9 996 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас за последните 24 часа

Дани Тренчева

Слави Трифонов: Да, никой не е над закона

admin

Петков: Приоритет номер едно е извеждането на българите от Украйна

Дани Тренчева

Осъдиха ефективно събирачи на дългове от фирма за бързи кредити

Дани Тренчева

Leave a Comment