10.12.2023
България

Правосъдното министерство: Готови сме с корекцията по Плана за възстановяване

Министерството на правосъдието е готово с корекцията по техническите и редакционни коментари на Европейската комисия в Плана за възстановяване и устойчивост по темата с върховенство на закона, съобщиха от ведомството.

От министерството заявяват, че коментарите на ЕК в частта относно реформата за върховенството на закона и по-точно по отношение на ефективното наказателно производство, повишаването на отчетността и въвеждането на ефективен механизъм за търсене на отговорност на главния прокурор и неговите заместници, както и въвеждане на ефективна годишна отчетност на разследванията и осъдителните присъди по дела за корупция, са от технически и редакционен характер.

„Те не влияят съществено върху изготвените на предходен етап от Министерството на правосъдието предложения. Отбелязваме съгласието си с направените коментари на Европейската комисия и информираме, че основната част от тях са приети, отразени са в съответните документи и ще бъдат изпратени на Министерския съвет в рамките на днешния ден”, уточняват от Правосъдното министерство.

Related posts

Парламентът изслушва Гълъб Донев за Шенген

admin

МВР задържа 43-ма нелегални мигранти край Костинброд

Дани Тренчева

Андрей Гюров си показа дисертацията си във Виенския университет

Черна статистика

admin

96% от българите са притеснени от нарастващите разходи за живот

admin

Църквата почита преп. Василий Изповедник и Св. мчца Кирана Солунска

Дани Тренчева

Leave a Comment