03.06.2023
България

Правосъдното министерство: Готови сме с корекцията по Плана за възстановяване

Министерството на правосъдието е готово с корекцията по техническите и редакционни коментари на Европейската комисия в Плана за възстановяване и устойчивост по темата с върховенство на закона, съобщиха от ведомството.

От министерството заявяват, че коментарите на ЕК в частта относно реформата за върховенството на закона и по-точно по отношение на ефективното наказателно производство, повишаването на отчетността и въвеждането на ефективен механизъм за търсене на отговорност на главния прокурор и неговите заместници, както и въвеждане на ефективна годишна отчетност на разследванията и осъдителните присъди по дела за корупция, са от технически и редакционен характер.

„Те не влияят съществено върху изготвените на предходен етап от Министерството на правосъдието предложения. Отбелязваме съгласието си с направените коментари на Европейската комисия и информираме, че основната част от тях са приети, отразени са в съответните документи и ще бъдат изпратени на Министерския съвет в рамките на днешния ден”, уточняват от Правосъдното министерство.

Related posts

Асен Василев: Ще бъдем конструктивна опозиция

admin

Въвеждат по-строги COVID мерки в София

Дани Тренчева

Президентът предлага България да е домакин на преговори между Украйна и Русия

Дани Тренчева

Прогноза за времето 25 февруари 2022

Дани Тренчева

Медик: Крайно време е да се въведе задължителна ваксинация за определени групи

Дани Тренчева

Съдията по мерките на двамата задържани по случая „Nexo“ си е направил отвод

admin

Leave a Comment