29.03.2024
България Политика

Съветникът на вътрешния министър: Предстоят действия на МВР за изборните престъпления

„Предстоят действия на МВР за ограничаване на изборните престъпления. Хартиената бюлетина има своите предпоставки за рискове, но това, което е важно да се каже е, че когато процесите по организацията на изборите са прозрачни, се намаляват и рисковете“.

Това каза съветникът на вътрешния министър Иван Демерджиев – Благовест Кирилов пред bTV за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април.

МВР ще работи за превенция, подчерта Благовест Кирилов.

Той увери, че МВР работи в цялата страна и скоро медиите щели да разберат къде ще има и полицейски акции за купуването и продаването на гласове.

„Нека не правим внушения. Много партии в момента използват всеки един вариант, за да оправдаят резултатите си с нещо, което е от служебния кабинет или президента“, каза Кирилов.

Кирилов обясни, че отговорността за списъците за така наречените мъртви души в тях е на ГРАО и за да се случи това трябва да се намери правилната формула, за да има постоянно проверка, която да е актуална.

Благовест Кирилов добави, че оставката му като заместник-министър на електронното управление не трябва да се свързва с изборите. Нека не правим внушения, призова Кирилов.

Related posts

Президентът очаква конкретни стъпки по многобройните обещания на РС Македония

admin

Църквата почита преп. Василий Изповедник и Св. мчца Кирана Солунска

Дани Тренчева

Радев: Изборите са възможност да санкционирате лъжата

Дани Тренчева

Транспортният министър поиска допълнително наблюдение на жп инфраструктурата

Дани Тренчева

ВАС отмени броенето на контролните разписки от машините

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

Leave a Comment