05.02.2023
България Политика

ПП за протеста: Безразсъдна хулиганска проява

В декларация „Продължаваме Промяната” определи като „безразсъдна хулиганска проява” протеста срещу зеления сертификат, организиран от партия „Възраждане”. 

„Във вчерашния ден 77 души са загубили живота си в битката с COVID-19. Това е малко по-малко от половината от тази зала. Организирането на хора да пътуват, особено, насърчавайки ги да не използват лични предпазни средства и ваксини в деня с най-много заразени от началото на COVID кризата, е нищо повече от безразсъдна хулиганска проява”, заяви в декларация от парламентарната трибуна от името на ПГ „Продължаваме Промяната” народният представител Николай Ангов във връзка с вчерашния протест с искане за отпадане на зеления сертификат.

Ангов посочи, че е поставен на риск животът на протестиращите, защото депутатите, част от тях от „Възраждане”, които са подстрекателствали този протест, първо, са ваксинирани и второ, ако имат нужда от лекарска помощ, те „ще развеят депутатската си карта” и ще бъдат приети в болница, а това, по думите му, е лукс, който техните избиратели нямат. Ангов благодари на служителите на МВР, които вчера, без да използват допълнителни средства, с мисъл за протестиращите и техния живот, са се погрижили да няма пострадали от страна протестиращите, въпреки ескалацията.

В декларацията се изтъква, че две години се събуждаме всяка сутрин с числа за заболеваемостта и за починалите през изминалото денонощие. В текста се посочва, че една шепа хора, гледайки цифрите, виждат възможност за политически дивидент, докато излагат на риск своите избиратели.

„Уважаеми колеги, не е време да се поддаваме на фалшиви новини и провокации, не е време да извършваме пропаганда, която отрича науката. Нека се обединим и да направим всичко по силите си, за да спасим най-много човешки животи”, апелира Ангов. Призовавам тези, които наричат ваксината „експериментална течност”, да последват примера на част от своите лидери и депутати от „Възраждане” – да се ваксинират, настоя депутатът.

В декларацията се посочва, че разхлабване на мерки е тема, която ще бъде обсъдена, след преминаване на текущата вълна. „По данни от Западна Европа ще бъде една тежка вълна, която те дават по-малко жертви. Да, има затваряния, защото животът се цени. И да, вълната я има и тя се развива въпреки ваксините, но не – хората не умират в такъв голям процент. Нека спасим човешки животи, а не да ги обричаме, за да спечелим човешки животи”, апелира Ангов.

Източник: NOVA

Снимка: БГНЕС

Related posts

Астрономическата зима идва със затопляне

admin

2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата на България

6 130 са новодиагностицираните с COVID-19 лица у нас през изминалите 24 часа

Дани Тренчева

Трима мъже са задържани за трафик на жени за сексуална експлоатация от България към Гърция

admin

Дневен хороскоп за 11 януари 2022

Дани Тренчева

Депутатите намалиха членовете на КЕВР

Дани Тренчева

Leave a Comment