25.01.2022
България Политика

ПП за протеста: Безразсъдна хулиганска проява

В декларация „Продължаваме Промяната” определи като „безразсъдна хулиганска проява” протеста срещу зеления сертификат, организиран от партия „Възраждане”. 

„Във вчерашния ден 77 души са загубили живота си в битката с COVID-19. Това е малко по-малко от половината от тази зала. Организирането на хора да пътуват, особено, насърчавайки ги да не използват лични предпазни средства и ваксини в деня с най-много заразени от началото на COVID кризата, е нищо повече от безразсъдна хулиганска проява”, заяви в декларация от парламентарната трибуна от името на ПГ „Продължаваме Промяната” народният представител Николай Ангов във връзка с вчерашния протест с искане за отпадане на зеления сертификат.

Ангов посочи, че е поставен на риск животът на протестиращите, защото депутатите, част от тях от „Възраждане”, които са подстрекателствали този протест, първо, са ваксинирани и второ, ако имат нужда от лекарска помощ, те „ще развеят депутатската си карта” и ще бъдат приети в болница, а това, по думите му, е лукс, който техните избиратели нямат. Ангов благодари на служителите на МВР, които вчера, без да използват допълнителни средства, с мисъл за протестиращите и техния живот, са се погрижили да няма пострадали от страна протестиращите, въпреки ескалацията.

В декларацията се изтъква, че две години се събуждаме всяка сутрин с числа за заболеваемостта и за починалите през изминалото денонощие. В текста се посочва, че една шепа хора, гледайки цифрите, виждат възможност за политически дивидент, докато излагат на риск своите избиратели.

„Уважаеми колеги, не е време да се поддаваме на фалшиви новини и провокации, не е време да извършваме пропаганда, която отрича науката. Нека се обединим и да направим всичко по силите си, за да спасим най-много човешки животи”, апелира Ангов. Призовавам тези, които наричат ваксината „експериментална течност”, да последват примера на част от своите лидери и депутати от „Възраждане” – да се ваксинират, настоя депутатът.

В декларацията се посочва, че разхлабване на мерки е тема, която ще бъде обсъдена, след преминаване на текущата вълна. „По данни от Западна Европа ще бъде една тежка вълна, която те дават по-малко жертви. Да, има затваряния, защото животът се цени. И да, вълната я има и тя се развива въпреки ваксините, но не – хората не умират в такъв голям процент. Нека спасим човешки животи, а не да ги обричаме, за да спечелим човешки животи”, апелира Ангов.

Източник: NOVA

Снимка: БГНЕС

Related posts

2302 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа

Дани Тренчева

Гешев ще присъства на разпита на обвинения за пране на пари за „Хемус“

Дани Тренчева

БНБ пуска сребърна монета за 150-годишнината от рождението на Гоце Делчев

Дани Тренчева

Тихомир Безлов: В „Досиетата Пандора“ има поне 10 пъти повече български офшорни фирми

Дани Тренчева

3449 са новите случаи на коронавирус у нас, положителни са 9,5% от пробите

Дани Тренчева

Социалният министър: Над 75 000 души ще запазят работните си места по мярката 60/40 през януари и февруари

Дани Тренчева

Leave a Comment