27.06.2022
Covid-19 Свят

Португалия облекчи мерките за ваксинираните

Пътниците, които са напълно ваксинирани срещу коронавируса или наскоро са преболедували COVID, от днес вече няма да трябва да представят тест с негативен резултат при влизане в Португалия, предаде ДПА.

Съгласно решение на правителството на премиера Антониу Коща и в съответствие с европейските правила ще е достатъчно да бъде представено доказателство за пълна ваксинация или че пътуващият е бил болен от COVID-19 през последните шест месеца.

Предишното правило, което действаше от 1 декември, изискваше всички посетители на популярната туристическа дестинация на възраст над 12 години да предоставят доказателство за неотдавнашен отрицателен тест. Лисабон го въведе, след като обяви извънредно положение в страната след рязък скок в броя на случаите.

Извънредното положение ще остане в сила поне до 22 март. То налага всички посетители на хотели, ресторанти и други обекти да са ваксинирани, прекарали болестта или да имат отрицателен тест. Въпреки високото ниво на ваксинация заразата остава широкоразпространена в Португалия.

Наскоро в страната беше отчетена седемдневна заболеваемост от 2800 на 100 000 души.Въпреки това португалските здравни власти съобщиха, че болниците в страната се справят добре с текущите нива на хоспитализации.

Източник: БТА

Related posts

Одобрението на хапчето на Merck срещу COVID-19 може да се забави

Дани Тренчева

Достъпен е европейският COVID сертификат за преболедуване с антигенен тест

Дани Тренчева

5 703 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас

Дани Тренчева

МЗ: С хронични и автоимунни заболявания може да се ваксинирате срещу COVID-19

Дани Тренчева

Шефът на РЗИ-Благоевград: Никой не е искал информация за канал за фалшиви сертификати

Дани Тренчева

Омикрон: Япония затваря границите си за чужденци

Дани Тренчева

Leave a Comment