04.12.2023
Covid-19 Свят

Португалия облекчи мерките за ваксинираните

Пътниците, които са напълно ваксинирани срещу коронавируса или наскоро са преболедували COVID, от днес вече няма да трябва да представят тест с негативен резултат при влизане в Португалия, предаде ДПА.

Съгласно решение на правителството на премиера Антониу Коща и в съответствие с европейските правила ще е достатъчно да бъде представено доказателство за пълна ваксинация или че пътуващият е бил болен от COVID-19 през последните шест месеца.

Предишното правило, което действаше от 1 декември, изискваше всички посетители на популярната туристическа дестинация на възраст над 12 години да предоставят доказателство за неотдавнашен отрицателен тест. Лисабон го въведе, след като обяви извънредно положение в страната след рязък скок в броя на случаите.

Извънредното положение ще остане в сила поне до 22 март. То налага всички посетители на хотели, ресторанти и други обекти да са ваксинирани, прекарали болестта или да имат отрицателен тест. Въпреки високото ниво на ваксинация заразата остава широкоразпространена в Португалия.

Наскоро в страната беше отчетена седемдневна заболеваемост от 2800 на 100 000 души.Въпреки това португалските здравни власти съобщиха, че болниците в страната се справят добре с текущите нива на хоспитализации.

Източник: БТА

Related posts

728 нови случая на COVID-19 са регистрирани в страната

Дани Тренчева

ЕС настоява за незабавно и безусловно прекратяване на войната в Украйна

Търговците в Одрин: Без българите ще фалираме, няма ги от седмица!

admin

COVID картата на България се оцвети в червено и тъмночервено 

Дани Тренчева

Епидемична обстановка за област Благоевград към 15.11.2021 г.

Дани Тренчева

Китай призова да не се внасят стоки заради Омикрон

Дани Тренчева

Leave a Comment