29.11.2022
Covid-19 Свят

Португалия облекчи мерките за ваксинираните

Пътниците, които са напълно ваксинирани срещу коронавируса или наскоро са преболедували COVID, от днес вече няма да трябва да представят тест с негативен резултат при влизане в Португалия, предаде ДПА.

Съгласно решение на правителството на премиера Антониу Коща и в съответствие с европейските правила ще е достатъчно да бъде представено доказателство за пълна ваксинация или че пътуващият е бил болен от COVID-19 през последните шест месеца.

Предишното правило, което действаше от 1 декември, изискваше всички посетители на популярната туристическа дестинация на възраст над 12 години да предоставят доказателство за неотдавнашен отрицателен тест. Лисабон го въведе, след като обяви извънредно положение в страната след рязък скок в броя на случаите.

Извънредното положение ще остане в сила поне до 22 март. То налага всички посетители на хотели, ресторанти и други обекти да са ваксинирани, прекарали болестта или да имат отрицателен тест. Въпреки високото ниво на ваксинация заразата остава широкоразпространена в Португалия.

Наскоро в страната беше отчетена седемдневна заболеваемост от 2800 на 100 000 души.Въпреки това португалските здравни власти съобщиха, че болниците в страната се справят добре с текущите нива на хоспитализации.

Източник: БТА

Related posts

Кирил Петков и началникът на кабинета му са карантирани

Дани Тренчева

Първа смъртен случай на заразен с Омикрон във Великобритания

Дани Тренчева

Засилват контрола по спазването на COVID мерките в София

Дани Тренчева

Здравното министерство информира кои лица НЕ трябва да се ваксинират с Pfizer

Дани Тренчева

ЕС е осигурил газ за близките месеци в случай на прекратяване на руските доставки

Дани Тренчева

6 589 са новите случаи на коронавирусна инфекция, потвърдени у нас през последните 24 часа

Дани Тренчева

Leave a Comment