28.03.2023
България

Полицаи и пожарникари излизат на протести в страната

В няколко града в страната започваха символични протести на полицаи и пожарникари.Исканията им са за увеличение на заплатите с 20%, както и за по-добри материални условия за работа.

В късния следобед представители на синдикатите в полицията и пожарната сядат на преговори с ръководството на министерството.

Въпреки това, планираните национални протести утре и в неделя остават.

Служителите на МВР в Шумен излязоха на символичен протест.

 „Една от причините за днешния символичен протест и за националния , планиран за София, е искането за увеличение на възнагражденията в МВР. Искането ни за 20-процентово увеличение дори не е достатъчно. Ако си спомняте през 2020 година бяха повишени с 30% заплатите на служителите, работещи на първа линия в COVID пандемията. Тогава служители на  МВР не бяха включени. След протест възнагражденията ни бяха увеличени, макар и не с това, което искахме. Нашите искания сега са за много по-малко увеличение”, обясни синдикалният лидер Стефан Гочев.

Пожарникари излизат на протест и в Русе. Над 200 пожарникари и полицаи вече протестираха във Варна. А за неделя се подготвя и национален протест пред Народното събрание. 

Източник: NOVA

Related posts

Черна статистика

admin

Денят на Св. Пимен Зографски

admin

Разбиха престъпна група за подпомагане на нелегални мигранти в страната

Дани Тренчева

Здравното министерство с важни препоръки за празничните дни

Дани Тренчева

Прокуратурата се захваща с поръчката на тестовете за ученици

Дани Тренчева

Гълъб Донев: Ще оздравим финансово „Булгаргаз“ и обявяваме търг за доставки на втечнен газ

admin

Leave a Comment