25.04.2024
България Политика

ГЕРБ: Още днес да се разгледа искането за военна помощ за Украйна

ПГ на ГЕРБ-СДС настоява още днес в програмата на парламентарната комисия по външни работи да бъдат включени и да се разгледат исканията за оказване на военна помощ на Украйна. Има две предложения – това на „Демократична България“ и още едно на ГЕРБ.

Опозицията упрекна управляващите, че подкрепата им за Украйна е фалшива.

„20 дни проекторешенията не могат бъдат разгледани в комисиите, защото управляващото мнозинство саботира това. Днес министърът на туризма ни съобщи, че три месеца хуманност към украинците стигат и правителството ще спре помощите за хотелиерите, които настаняват бежанци. Това ли е солидарността, с която се хвали постоянно правителството?“, каза Даниел Митов.

„Време е да се уплътни българската подкрепа за Украйна“, категоричен беше той. По думите му на срещата с Дмитро Кулеба с депутатите, управляващите отново са увъртали темата.

Крайно време е лицемерието да спре. Ако сега правителството не подкрепи войната, която води Украйна за защита на своя народ и за свободата си ще бъде късно“, обяви Екатерина Захариева. Тя цитира украинският външен министър Кулеба, който е казал пред депутатите днес, че отказвайки помощ на страната му, България помага на агресора.

„Едва ли има някой в България, който да си мисли, че Кулеба е тук на протоколна среща. Ние изразихме пред него ясната си подкрепа за Украйна, която заявихме още в началото на войната“, допълни Захариева.

 

Related posts

ГЕРБ-СДС, ДПС и ‘Възраждане’ заедно поискаха оставката на Мирослав Иванов

Откриха 14-годишната Никол от Перник

admin

1725 са новозаразените с COVID-19

Дани Тренчева

Всяко четвърто дете над 10 г. е опитвало цигара

admin

18 тежки пътнотранспортни произшествия за изминалото денонощие

admin

Обмислят издаването на зелен сертификат за хората с антитела

Дани Тренчева

Leave a Comment