13.04.2024
България

Полицаи и надзиратели отново излизат на протест

С мотив, че не са доволни от предложените реформи и увеличението на заплатите, полицаи и надзирателите от затворите отново излизат на протест.

В съобщение до медиите от синдикалната федерация на служителите в МВР и синдиката на служителите в затворите пише, че организациите не приемат начина на провеждане на социален диалог в МВР, тъй като в него сериозно е подценен съгласувателният и консултативен характер на подобна комуникация, като тя е сведена до съобщаване на проекти за решения.

От двата синдиката отчитат като незадоволително изпълнението на поетите ангажименти и изразяват разочарование от продължаващата липса на дефинирани политики, както и конкретни мерки и инструментите за тяхното реализиране от страна на Министерството на правосъдието (МП).

Неприемливо и напълно неоснователно е да се очаква подкрепата ни за каквито и да е промени в Сектор „Сигурност“ в момент на абсолютна незаинтересованост от представителите на законодателната и изпълнителната власт и на фона на липсваща  комуникация с представители на синдикалните организации в МВР и МП, пише още в позицията. Двата синдиката искат по-широка политическа, обществена и професионална дискусия по темите, които засягат реформирането на сектора.

Немислимо е да подкрепим планирани промени при отсъствието на гаранции за гарантиране на достойно място на служителите в МВР и МВР  и техните представители.  Невъзможно е да се съгласим с промени, които не поставят гражданите в центъра на системата за сигурност, казват в позицията си синдикатите.

Related posts

Черна статистика

admin

По-дълга почивка за учениците между двата срока

Дани Тренчева

По-евтин природен газ през ноември

admin

КНСБ: Тревожен ръст в цените на храните, очаква ни тежка зима

Дани Тренчева

Синоптиците предупреждават за опасно време в събота

Дани Тренчева

Руското посолство за изгонените дипломати: Тази враждебност скоро ще има реакция

Leave a Comment