23.07.2024
България

Полицаи и надзиратели отново излизат на протест

С мотив, че не са доволни от предложените реформи и увеличението на заплатите, полицаи и надзирателите от затворите отново излизат на протест.

В съобщение до медиите от синдикалната федерация на служителите в МВР и синдиката на служителите в затворите пише, че организациите не приемат начина на провеждане на социален диалог в МВР, тъй като в него сериозно е подценен съгласувателният и консултативен характер на подобна комуникация, като тя е сведена до съобщаване на проекти за решения.

От двата синдиката отчитат като незадоволително изпълнението на поетите ангажименти и изразяват разочарование от продължаващата липса на дефинирани политики, както и конкретни мерки и инструментите за тяхното реализиране от страна на Министерството на правосъдието (МП).

Неприемливо и напълно неоснователно е да се очаква подкрепата ни за каквито и да е промени в Сектор „Сигурност“ в момент на абсолютна незаинтересованост от представителите на законодателната и изпълнителната власт и на фона на липсваща  комуникация с представители на синдикалните организации в МВР и МП, пише още в позицията. Двата синдиката искат по-широка политическа, обществена и професионална дискусия по темите, които засягат реформирането на сектора.

Немислимо е да подкрепим планирани промени при отсъствието на гаранции за гарантиране на достойно място на служителите в МВР и МВР  и техните представители.  Невъзможно е да се съгласим с промени, които не поставят гражданите в центъра на системата за сигурност, казват в позицията си синдикатите.

Related posts

Акад. Денков прие мандата от името на „Продължаваме Промяната“

admin

400 деца с различни заболявания са подпомогнати от инициатива „Българската Коледа“

admin

Депутатите приеха промените в Закона за енергията от възобновяеми източници

admin

Излязоха резултатите по български език и литература (БЕЛ) и по математика в 7. клас

admin

Асен Василев: Средата на януари започва обсъждане на бюджета

Дани Тренчева

Александър Николов: Ще има осезаемо намаляване на цената на газа

admin

Leave a Comment