18.04.2024
Covid-19 България

Алибегов: Ще кажем на служителите да идват на работа и без сертификат

„Каква е разликата между моят сервитьор и държавните служители, които са по 20 човека в стая? Не може да има разделение на работещите хора в България. Аз лично ще кажа на служителите си, че който има документ – има, който няма – пак да си идва на работа. Нямаме право да ги спрем да идват на работа или да ги пуснем в неплатен отпуск. Имаме 20% ваксинирани“. Това заяви в „Твоят ден“ по NOVA Ричард Алибегов, председател на БАЗ и Алианса на туристическата индустрия в България.

По думите му в момента тестовете струват 35, 40 и 45 лева. „От три седмици сме организирали правенето на тестове. Една част от тях плащаме браншовите организации или заведенията. Клиентът плаща 10 лв., останалата част от сумата – ние. Това струва по няколко хиляди лева на ден“, заяви Алибегов.

Според него трябва да се приемат тестовете за антитела на преболедуваните, но нерегестрирани хора, както и европейската концепция за безплатни тестове.

„Безпрецедентно е да се въвежда зелен паспорт при под 60% ваксинация, защото застрашава икономиката на страната. Това е смърт за бизнеса. Имаме 1,5 млн. преболедували. Пълен абсурд е безплатен тест да струва 10 лв.“, смята Алибегов.

Той подчертава, че и проверяващите следва да представят зелен сертификат.

Related posts

Бойко Борисов: Слагаме мандата на масата

admin

Сигнали за жестокост към животни могат да се подават към всяко Районно управление и на телефон 112

admin

Кабинетът одобри 6,5 милиона лева за ремонт и нови детски градини и училища

admin

Обсъждат сериозно затягане на мерките в редица области

Дани Тренчева

Георги Семерджиев се изправя пред съда

admin

178 са новите случаи на КОВИД-19 , двама са починали

admin

Leave a Comment