01.12.2022
България Политика

Политолог: Оптимист съм, че правителството ще оцелее

„Оптимист съм, че правителството ще оцелее, не толкова заради това, което се случва, колкото за все по-видимото нежелание някой друг да поеме управлението“. Това заяви в интервю за БНР политологът и преподавател в Департамент „Политически науки“ в Нов български университет Георги Проданов:

„Аз не виждам друга конфигурация, която в момента би била възможна и вероятно една част от възможностите за изход от сегашните напрегнати междукоалиционни проблеми е с подкрепата на партиите, които за момента са в опозиция.

С оглед на това, което преди седмица бившият премиер Бойко Борисов направи – забрани ГЕРБ да иска оставка и вот на недоверие на правителството, мисля, че нещата отиват в тази посока. Поне за известно време ще има удържане на сегашното състояние, макар и нестабилно“.

„Не съм оптимист колко и в какъв формат би успяла да оцелее най-голямата партия след последните избори – „Продължаваме промяната“, съответно и по какъв начин би продължила съществуването си партията на господин Трифонов“, добави още политологът.

Related posts

909 нови случаи на коронавирус у нас за последното денонощие

admin

КС реши: Правосъдният министър може да иска освобождаването на главния прокурор

Дани Тренчева

Полицейска акция срещу изборни престъпления в цялата страна

Дани Тренчева

Безплатни профилактични прегледи през април и май в общинските болници в София

admin

Кирил Петков: Имаме между 20 и 50, които през целия си живот са забогатявали незаконно

admin

Христо Иванов призова двете кандидатури за управител на БНБ да бъдат оттеглени

admin

Leave a Comment