13.04.2024
България Политика

Политолог: Оптимист съм, че правителството ще оцелее

„Оптимист съм, че правителството ще оцелее, не толкова заради това, което се случва, колкото за все по-видимото нежелание някой друг да поеме управлението“. Това заяви в интервю за БНР политологът и преподавател в Департамент „Политически науки“ в Нов български университет Георги Проданов:

„Аз не виждам друга конфигурация, която в момента би била възможна и вероятно една част от възможностите за изход от сегашните напрегнати междукоалиционни проблеми е с подкрепата на партиите, които за момента са в опозиция.

С оглед на това, което преди седмица бившият премиер Бойко Борисов направи – забрани ГЕРБ да иска оставка и вот на недоверие на правителството, мисля, че нещата отиват в тази посока. Поне за известно време ще има удържане на сегашното състояние, макар и нестабилно“.

„Не съм оптимист колко и в какъв формат би успяла да оцелее най-голямата партия след последните избори – „Продължаваме промяната“, съответно и по какъв начин би продължила съществуването си партията на господин Трифонов“, добави още политологът.

Related posts

Жестоко убийство на млада жена в Старосел

Прогноза за времето 18 януари 2022

Дани Тренчева

Румен Радев на посещение в Черна гора

admin

2347 училища и в 1799 детски градини отварят врати за новата учебна година

admin

Арестуваха въоръжен мъж на протеста пред Народното събрание

Дани Тренчева

Христо Иванов за българския вариант на закона „Магнитски“

admin

Leave a Comment