25.04.2024
България Политика

Политолог: Оптимист съм, че правителството ще оцелее

„Оптимист съм, че правителството ще оцелее, не толкова заради това, което се случва, колкото за все по-видимото нежелание някой друг да поеме управлението“. Това заяви в интервю за БНР политологът и преподавател в Департамент „Политически науки“ в Нов български университет Георги Проданов:

„Аз не виждам друга конфигурация, която в момента би била възможна и вероятно една част от възможностите за изход от сегашните напрегнати междукоалиционни проблеми е с подкрепата на партиите, които за момента са в опозиция.

С оглед на това, което преди седмица бившият премиер Бойко Борисов направи – забрани ГЕРБ да иска оставка и вот на недоверие на правителството, мисля, че нещата отиват в тази посока. Поне за известно време ще има удържане на сегашното състояние, макар и нестабилно“.

„Не съм оптимист колко и в какъв формат би успяла да оцелее най-голямата партия след последните избори – „Продължаваме промяната“, съответно и по какъв начин би продължила съществуването си партията на господин Трифонов“, добави още политологът.

Related posts

Удостоверението за психологическа годност на водачите, извършващи обществен превоз, става безсрочно

admin

Опитаха да оперират жена във видинската болница заради счупване, без тя да има такова

Дани Тренчева

Мащабна акция на полицията срещу търговията с вот

admin

Времето ни готви нова порция изненади

Дани Тренчева

Един човек е загинал и 31 са ранени при 24 тежки катастрофи през изминалото денонощие

Движението по главния път Разград-Русе е спряно заради катастрофа

admin

Leave a Comment