27.07.2024
България Темида

Повдигнаха обвинения на задържаните шестима души за лихварство и рекет

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност шестима души за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудвания, действала на територията на София, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

За акцията по-рано днес съобщиха и от МВР.

Задържаните са обвинени за това, че от април 2021 г. са принуждавали чрез заплахи за убийство, побои и психически тормоз длъжници на кредитна компания да внасят забавени вноски по сключени договори за заеми.

Петима от участниците са задържани вчера.

Извършени са 13 претърсвания и обиски на помещения и лица. Намерени и иззети са документи и други доказателства за престъпната им дейност, допълват от Специализираната прокуратура.

Ръководителят на групата е работел като служител в кредитната институция и лично организирал престъпното сдружение. Двама от участниците са осъждани, единият от които многократно, в т.ч. за отвличане.

До момента са установени и разпитани пред съдия шестима пострадали. Очаква се в хода на разследването броят им да се увеличи.

С постановления на наблюдаващия прокурор на петимата задържани е наложено задържане за срок до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.

Related posts

Министерството на финансите взе още 500 млн. лв. дълг от вътрешния пазар

Петър Петров

Петков за Гешев: Явно декларацията не му харесва, но промяната идва

Дани Тренчева

Министър Гьоков: Най-важното е да решаваме проблемите на хората

Дани Тренчева

Северна Македония заличи български клубове

admin

Дете на година и 9 месеца се удави в септична яма

admin

5286 нови случая и рекорден брой починали за последните 24 часа

Дани Тренчева

Leave a Comment