30.11.2022
България Темида

Повдигнаха обвинения на задържаните шестима души за лихварство и рекет

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност шестима души за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудвания, действала на територията на София, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

За акцията по-рано днес съобщиха и от МВР.

Задържаните са обвинени за това, че от април 2021 г. са принуждавали чрез заплахи за убийство, побои и психически тормоз длъжници на кредитна компания да внасят забавени вноски по сключени договори за заеми.

Петима от участниците са задържани вчера.

Извършени са 13 претърсвания и обиски на помещения и лица. Намерени и иззети са документи и други доказателства за престъпната им дейност, допълват от Специализираната прокуратура.

Ръководителят на групата е работел като служител в кредитната институция и лично организирал престъпното сдружение. Двама от участниците са осъждани, единият от които многократно, в т.ч. за отвличане.

До момента са установени и разпитани пред съдия шестима пострадали. Очаква се в хода на разследването броят им да се увеличи.

С постановления на наблюдаващия прокурор на петимата задържани е наложено задържане за срок до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.

Related posts

АЕЖ поиска допълнително информация от Миненков относно казуса с в. „Труд“

Дани Тренчева

Министър Божанов: Есента отпадат сините талони и гражданската отговорност

Румен Радев с убедителна победа в Пиринско

Дани Тренчева

Все още не е ясен размерът на щетите в бедстващите области

Дани Тренчева

Бездомник предизвика пожар във Варна, има обгорели коли и балкони

Дани Тренчева

Утре „Булгаргаз“ внася предложение за намаление на цената на газа с поне 17%

Дани Тренчева

Leave a Comment