19.03.2024
България

Министър Гьоков: Най-важното е да решаваме проблемите на хората

„Хората очакват да бъде възстановена социалната справедливост. Най-важното е да намерим навременни и адекватни решения, които ще им осигурят необходимата грижа и подкрепа от страна на държавата през зимните месеци“. С тези думи министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков се обърна към ръководителите на агенциите към МТСП и директорите на дирекции в министерството при приемането на поста от служебния министър Гълъб Донев.

Сред приоритетите в работата си през първите три месеца министър Гьоков посочи гарантирането на справедливо увеличаване на пенсиите при предстоящото приемане на Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и подготовката на нов прозрачен механизъм за определяне на минималната работна заплата, който да е балансиран и приемлив за социалните партньори. „Ще положа всички усилия нито един човек в нужда да не остане без необходимата подкрепа от държавата в следващите месеци“, подчерта той.

„Тръгвам си с удовлетворение от свършеното и със спокойствие, че министър Гьоков наследява добре смазана машина и екип, който работи перфектно“, каза Гълъб Донев. Той подчерта, че през седемте месеца на управлението на служебния кабинет Министерството на труда и социалната политика се е справило отлично с предизвикателствата за оказване на необходимата подкрепа за гражданите и работодателите.

Related posts

Слави Трифонов към НАТО и ЕС: Като държите да подкрепим РСМ, постъпете партньорски към нас – без визи за САЩ и веднага в Шенген

Дани Тренчева

10 дни Коледна ваканция на депутатите

admin

От „Възраждане“ подготвят нов протест срещу зеления сертификат

Дани Тренчева

Парламентът прие на първо четене проекта на държавен бюджет за 2022 г.

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

ППС: Лоши са условията за туризъм в планините

admin

Leave a Comment