31.01.2023
България Политика

Петков: Ще поискам оставката на министър Янев

Премиерът Кирил Петков обяви, че ще поиска оставката на военния министър Стефан Янев. Предложението ще бъде обсъдено днес на извънреден Министерски съвет. Министър-председателят посочи, че ще настоява оставката да бъде гласувана на извънредно заседание на Народното събрание във вторник, предава NOVA.

Петков обясни и причините за това да поиска оставката на Янев: „Никой министър в това правителство няма право на собствена външна политика, особено във Facebook. Второ – никой министър не може да казва на правителството, че неговото оставане е функция на стабилността на правителството. Това правителство няма да гони стабилност, а ще гони правилни действия и принципни позиции. Трето – мой военен министър не може да използва думичката „операция”, вместо „война”, категорично заяви премиерът.

В неделя Янев написа във Facebook, че няма да подаде сам оставка. И уточни: „Доколкото оставката ми е въпрос вече единствено на процедура, разчитам на коалиционните „партньори“ и политическата сила, която уж ме подкрепяше, да придвижат нещата по съответния ред”, отбеляза той в социалната мрежа. Критиките към военния министър започнаха след негови думи за военните действия на Русия в Украйна.

Related posts

Православната църква почита паметта на светите мъченици Мина, Ермоген и Евграф

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

КНСБ отново апелира: Ваксинирайте се, спасете живот!

Дани Тренчева

Василева: ИТН поема ресори, от които всички бягат

Дани Тренчева

Бизнесът напусна среща за доходите заради поведението на синдикатите

Дани Тренчева

Забраняват каруците в София от 1 юни

Дани Тренчева

Leave a Comment