11.12.2023
България Политика

Петков: Ще поискам оставката на министър Янев

Премиерът Кирил Петков обяви, че ще поиска оставката на военния министър Стефан Янев. Предложението ще бъде обсъдено днес на извънреден Министерски съвет. Министър-председателят посочи, че ще настоява оставката да бъде гласувана на извънредно заседание на Народното събрание във вторник, предава NOVA.

Петков обясни и причините за това да поиска оставката на Янев: „Никой министър в това правителство няма право на собствена външна политика, особено във Facebook. Второ – никой министър не може да казва на правителството, че неговото оставане е функция на стабилността на правителството. Това правителство няма да гони стабилност, а ще гони правилни действия и принципни позиции. Трето – мой военен министър не може да използва думичката „операция”, вместо „война”, категорично заяви премиерът.

В неделя Янев написа във Facebook, че няма да подаде сам оставка. И уточни: „Доколкото оставката ми е въпрос вече единствено на процедура, разчитам на коалиционните „партньори“ и политическата сила, която уж ме подкрепяше, да придвижат нещата по съответния ред”, отбеляза той в социалната мрежа. Критиките към военния министър започнаха след негови думи за военните действия на Русия в Украйна.

Related posts

КЕВР обсъди с ЕРП-тата мярката срещу високите цени на тока

Дани Тренчева

Христо Иванов: Това е най-добрият шанс за ефективно редовно правителство

Дани Тренчева

Започна контролирано изпускане на язовир „Студена“

Експерт: Цената на бензина може да достигне и 3 лева

Проф. Радка Аргирова: Ваксините осигуряват защита и срещу новия подвариант на Омикрон ВА.2

Прогноза за времето

admin

Leave a Comment