21.02.2024
България Политика

Пеевски: Обсъждахме в новата конституция да няма главен прокурор

Нашите предложение за съдебната реформа са отпреди година и половина, поради което вече са доста остарели. Видяхте, че приехме Механизма за контрол върху главния прокурор. Обсъждахме и това да премахнем фигурата на главния прокурор като цяло, т.е. да я няма в новата конституция. Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от ДПС и член на Комисията по конституционни въпроси Делян Пеевски след срещата си с представители на ПП-ДБ и правосъдния министър Атанас Славов.

„Преди година и половина година орязахме изцяло правомощията на главния прокурор, сега сигурно ще вървим към премахването на тази фигура по предложение ПП-ДБ“, посочи той.

Пеевски коментира, че по време на разговорите с ПП-ДБ въпросът за мястото му в конституционната комисия не е бил обсъждан, а са говорили само експертно за нуждата от конституционна реформа.

Не става въпрос за една личност, търсим консенсус по темите. Освен това никога не съм казвал, че се работи само върху проекта на конституция на ДПС, тъй като всички имат своите проекти. Трябва да намерим общо съгласие. Никой не може да доминира в тази комисия, защото се касае за конституцията на България, подчерта на финала Делян Пеевски.

Related posts

КНСБ настоява за спешна промяна в заповед на здравния министър

Дани Тренчева

Радев с упрек към Денков за посещението на Зеленски

admin

Надежда Йорданова подписа допълнителен протокол за борба с киберпрестъпността

admin

Наследниците на починалия литовски бизнесмен Денис Ершов съдят България за 1 млрд. евро

admin

2018 са новозаразените с COVID-19 у нас

Дани Тренчева

Приключи изборният ден зад граница

Дани Тренчева

Leave a Comment