24.04.2024
България

Отложиха делото срещу Нено Димов за водната криза в Перник

Специализираният наказателен съд отложи делото за водната криза в община Перник поради заболяване на единия от адвокатите, съобщава bTV. Делото е срещу бившия министър на околната среда Нено Димов и временно изпълняващия длъжността кмет на Перник Севделина Ковачева.

То обаче беше отложено заради неявяване на адв. Милка Петкова, която е болна от COVID-19. Нено Димов се яви пред съда, но отказа коментар.

Прокурор Ангел Кънев поиска назначаване на резервни служебни защитници на двамата обвиняеми, които да гарантират започване на делото. Съдът обаче отхвърли искането с аргумент, че към момента няма основание за извършване на такива действия.

Спецпрокуратурата внесе в съда обвинителния акт по делото в края на юли 2021 г. От държавното обвинение съобщиха тогава, че по случая са били разпитани 156 свидетели и е изготвена деветорна техническа експертиза. Събрани са били над 4000 страници доказателства.

Следващото заседание по делото е насрочено за 31 януари догодина

Снимка: Булфото

Related posts

Соня Янкулова е новият съдия в Конституционния съд

Дани Тренчева

Жена с психично заболяване се удави в гребния канал в Пловдив

admin

Василев и Ананиев в спор за парите на съдебната власт

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 20 декември 2021

Дани Тренчева

Прокуратурата назначи проверка по надзор за законността във връзка с няколко трагични случая в домове за възрастни хора във Варна

Дани Тренчева

Бойко Борисов: Ако не стане в първия мандат, няма да стане и във втория

admin

Leave a Comment